Onze favoriete long lasting lipsticks voor Kissing Day
© MCB

Onze favoriete long lasting lipsticks voor Kissing Day

Leestijd: 1 min

Vandaag vindt de jaarlijkse internationale Kissing Day plaats. De uitgelezen dag om je lippen nog eens in de watten te leggen en je mooiste lippenstift aan te brengen. Wij selecteren voor jou de lippenstiften die zelfs na een intense tongzoensessie nog zichtbaar zijn en geven meteen ook enkele tips & tricks. 

Ici Paris XL Beauty Expert Syreeta legt uit dat scrubben het begin is van een lipstick die vlekkeloos op je lippen zit. “Scrub je lippen om losse velletjes weg te halen en je lippen zacht te maken. Maak een minuut lang cirkelende bewegingen met je vingertop over je lippen en langs de lippenrand. Veeg daarna de overtollige scrubdeeltjes weg.”

“Nu je lippen glad zijn, breng je een primer aan. Die zorgt ervoor dat de kleur beter hecht zodat je lippenstift straks langer blijft zitten. Om te voorkomen dat de kleur uitloopt of vlekt, omlijn je je lippen met een lippotlood. Die houdt de lippenstift netjes binnen de lijntjes. Kies een neutrale nudetint, zodat het lijntje straks onzichtbaar is.”

long lasting lipsticks

“Nu is het tijd om je favoriete kleur aan te brengen. Kies bij voorkeur een long lasting lipstick en breng je lippenstift aan met een lippenseel. Daarmee kun je heel secuur werken en wordt de kleur extra dekkend”, aldus Syreeta. “Pak na het aanbrengen een tissue om de overtollige lipstick te verwijderen. Open dan je mond, hap in de tissue en haal hem weer voorzichtig weg. Eventueel kun je nu een tweede laagje lipstick aanbrengen. Die tweede laag mag veel dunner zijn dan de eerste, hij hoeft immers niet te dekken.”

Onze favoriete long lasting lipsticks:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Decoreer je gezicht à la Dior met tips van Peter Philips, 10 kleuren nagellak voor zomerfrisse nagels en Haarverlies: dit zijn de oorzaken en oplossingen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Kissing day, Lippenstift, Lipstick.