Onze beautyeditor selecteert de nieuwigheden van de maand
© Elin Cosmetics

Onze beautyeditor selecteert de nieuwigheden van de maand

Leestijd: 2 min

Vegan en planet friendly schoonheidsproducten Made in Belgium en een weekend herbronnen in de natuur: deze beautymerken, - producten en - plekken die nieuw zijn in ons land vielen ons deze maand op.

/

Slow beauty in Gent

Het Aalsterse slow beauty-concept Clothilde heeft een tweede locatie geopend in het centrum van Gent. In het pand in art deco-stijl vind je niet alleen de gekende merken, er werden ook enkele nieuwkomers zoals Cîme, Henné, Nolença en NCLA toegevoegd aan het gamma natuurlijke en ethisch geproduceerde verzorgingsproducten. “We zetten met de nieuwe Gentse store extra in op het luxesegment en op producten voor jongeren”, aldus oprichters Chloé Matthieu en Dries De Kimpe. “Gent is bovendien een heel bewuste stad, waar we met ons aanbod aan slow beauty en eerlijke cosmetica perfect thuishoren.”

Clothilde Gent is van maandag tot zaterdag geopend tussen 10u en 18u in de Hoornstraat 6, 9000 Gent. Er is ook een online boetiek.

/

Proficiat Maison Éole!

Goed nieuws: vanaf nu zal Maison Éole ook in Vlaamse apotheken verkrijgbaar zijn. Maison Éole werd eind 2021 geboren vanuit de familiewijngaard van de Chant d’Éole in Quévy en slaagde er snel in de cosmeticamarkt binnen te dringen. Het merk bezit al 160 verkooppunten in Wallonië en Frankrijk, het doel is nu om de Vlaamse markt te bereiken. De samenstelling van actieve bestanddelen van wijnstokscheuten en wijnextracten zorgt voor een uitzonderlijke antioxiderende activiteit. Met een 100% Made in Belgium-gamma biedt Maison Éole unieke vegan en planet friendly producten aan van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid.

Meer info via de website van het merk.

/

Herbronnen in luxe

La Butte aux Bois en BBody plannen binnenkort hun eerste luxeretraite. La Butte aux Bois in Lanaken staat gekend als een oase van rust, sereniteit en wellness. In samenwerking met BBody, expert in detoxing, biedt het vijfsterrenhotel op 26 en 27 maart een unieke retraite aan om even te herbronnen en de batterijen weer op te laden bij het begin van de lente. Het team van specialisten zorgt er tijdens Beyond Body & Mind voor dat gasten zich volledig kunnen overgeven aan nieuwe ervaringen en de natuur zonder zich zorgen te hoeven maken over de praktische details. Op het programma staan lichte workouts zoals yin yoga, hatha yoga of een crossfit training, workshops over edelstenen en juicing, vuurceremonies en een therapie van soundhealing, waarbij geluiden, vibraties en frequenties de zintuigen prikkelen. Deelnemers kunnen ook genieten van de wellnessfaciliteiten van het Shiseido Ginza Tokyo Institute van het hotel. Dat bestaat uit een sauna, binnenzwembad, jacuzzi, infraroodcabine en hammam. Je kan er ook een massage en beautybehandelingen boeken.

De retraite kost € 750 en kan je boeken via de website van BBody of die van het hotel.

Interactieve workshops

Teambuilding events brengen een groep samen, zorgen voor verbinding én verbeteren de werkresultaten. Daarom biedt Elin Cosmetics nu ook make-up workshops in teambuilding verband aan. De informele sfeer bundelt fun, leergierigheid en sociale ontwikkeling. Tijdens de interactieve workshop van zo’n 2 à 3 uur leert visagiste Sabine Peeters de basisbeginselen van een goede make-up. Ze maakt deelnemers wegwijs doorheen kleurgebruik, technieken en stijlen en gaat samen met hen aan de slag bij de creatie van één of meerdere looks. Peeters neemt ze hierbij letterlijk en figuurlijk bij de hand zodat iedereen met een fijn gevoel, extra ervaring én een hoofd vol tips en tricks naar huis gaat.

Meer info op de website van Elin Cosmetics.

/

Meer inzicht in je menstruatiecyclus

Inzicht in je menstruatiecyclus vanaf je pols: het kan straks met de Samsung Galaxy Watch5 (Pro). Samsung en Natural Cycles introduceren een temperatuurgebaseerde tracking van je menstruatiecyclus op de Galaxy Watch5. Daarvoor ben je nu misschien nog aangewezen op je agenda of een menstruatie-app, binnenkort hoef je alleen naar je smartwatch te kijken. Natural Cycles ontwikkelde ’s werelds eerste app met een eigen algoritme dat de lichaamstemperatuur en andere belangrijke vruchtbaarheidsindicatoren gebruikt om je unieke vruchtbaarheidsstatus te bepalen. Hetzelfde algoritme is nu doorontwikkeld voor de Galaxy Watch5, zodat je een gedetailleerder en nauwkeuriger inzicht in je menstruatiecyclus kan krijgen.

Cycle Tracking wordt in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Beauty hotspot, Beauty tips.