Ontdek deze nieuwe hotspots in Antwerpen
© Pers

Ontdek deze nieuwe hotspots in Antwerpen

Door Louise-Marie Servranckx
Leestijd: 2 min

Antwerpen blijft verrassen, zowel voor enthousiaste bezoekers als voor inwoners. Er openen namelijk voortdurend nieuwe adressen die van de stad een bruisende plek. Van een nieuw, hip bakkersconcept tot verborgen boetieks, deze opkomende plekken representeren de sprankelende diversiteit van de stad perfect. Wij selecteerden voor jou de leukste nieuwe hotspots van het moment.

Rails

Rails – Chakkri Kaewkhamsorn

Rails – Chakkri Kaewkhamsorn

Antwerpen heeft er weer een nieuwe parel bij, want kledingmerk Rails opende eind oktober zijn allereerste boetiek in het centrum. Jeff Abrams richtte het merk zo’n twintig jaar geleden op in Californië en heeft nog veel grootste plannen met het merk. Het kledingmerk, voor liefhebbers van hoogwaardige, duurzame en comfortabele kleding, heeft reeds een sterke aanwezigheid in Europese steden zoals Amsterdam en Parijs en vestigt nu zijn derde Europese filiaal in Antwerpen. Het begon allemaal met hun Hunter Shirt: een klassiek geruit overhemd, gemaakt van een ultrazachte stof waardoor het heel comfortabel is om te dragen. Zelfs wereldster Beyoncé werd een tijdje terug gespot met hun Hunter shirt.

Bij Rails volgen ze niet blindelings de trends, maar focussen ze vooral op tijdloze kledingstukken die lang meegaan en een genot zijn om te dragen. Of je nu op zoek bent naar een tijdloze mantel voor de winter, een elegante jurk voor een speciale gelegenheid, of gewoon een paar stijlvolle accessoires, Rails heeft voor elk wat wils.

Bezoek Rails op de Huidevettersstraat 47 in Antwerpen.

/

Les Jumelles

Les Jumelles

Les Jumelles

Magalie Aerts, founder van Les Jumelles, bewees al meerdere keren dat ze een geboren onderneemster is. Haar webshop kende een gigantisch succes en ze organiseerde minstens 2 succesvolle pop-up evenementen per jaar. Begin oktober opende ze haar eerste permanente winkel in Knokke-Heist. Met een tweede permanente vestiging in Antwerpen, het centrum van de modewereld, versterkt ze haar positie in de mode-industrie nog verder. De kleurrijke winkel is gevestigd in het voormalige CKS-pand.

Bezoek Les Jumelles op de Korte Gasthuisstraat 14 in Antwerpen.

/

Avalon

Avalon

Avalon

Deze winkel is het tweedehands designer concept van voormalig restauranteigenaar/kok Elke Vandormael. Naast een online aanbod vol vintage parels, biedt ze ook een personal shopping en search on demand service aan. Recent opende de eerste fysieke Avalon-winkel de deuren in Antwerpen. In de winkel zelf kan je je wishlist-items bekijken en word je met raad en daad bijgestaan door Elke zelf. Nog een leuk extraatje: je kan eventueel ook vintage designer items uitlenen. Elke is duidelijk gepassioneerd door vintage, want 3 jaar geleden startte ze ook al een vintage horlogewinkel op, samen met haar man.

Bezoek Avalon op de Frankrijklei 144 in Antwerpen.

Lees ook: Food in Leuven: dit zijn de hotspots van de locals

/

Funk

Funk

Antwerpen krijgt er een gloednieuw bakkerijconcept bij, opgericht door Dennis Van Peel, founder van Have a Roll, en Lisa Wynen, enthousiaste mede-zaakvoerder. Funk wordt een samensmelting van versgebakken lekkernijen, heerlijke koffie en natuurlijke wijnen, geïnspireerd door het befaamde ‘Lille Bakery’ in Kopenhagen. Oprichters Dennis en Lisa willen op deze manier mensen de hele dag door laten genieten van heerlijke smaken en gezellige gesprekken.

Zo kan je bij Funk de dag beginnen met een gebakje en een kopje koffie, en later op de dag overschakelen op een glas natuurwijn. Ze streven ernaar om diverse en heerlijke veganistische keuzes aan te bieden, dus het aanbod richt zich sterk op plantaardige alternatieven. De officiële opening staat gepland voor eind november/begin december. Een precieze datum zal later worden gecommuniceerd.

Funk is vanaf eind november/december te bezoeken op de Kronenburgstraat 41A in Antwerpen.

/

Gamestate Antwerpen

De tweede vestiging van Gamestate in België opende eind oktober haar deuren en is meteen de grootste Gamestate-arcade van Europa. Na het succesvolle debuut in Brussel is het nu de beurt aan Antwerpen. Met twee verdiepingen zal de arcade ruimte bieden aan maar liefst 600 bezoekers, wat zorgt voor een onvergetelijke game-ervaring voor de liefhebbers. Bovendien is deze Gamestate volledig ingericht door van Pieter Aebele Elzenga, een architect in Antwerpen die prachtige projecten verwezenlijkt over heel de wereld. 

Bezoek Gamestate op De Keyserlei 13 in Antwerpen.

Lees ook: Diesel opent nieuwe winkel in Antwerpen

/

Marie Claire Stagiaire De artikels van >