Ontdek de architecturale parels in Antwerpen met Immôdome
©

Ontdek de architecturale parels in Antwerpen met Immôdome

Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor alle architectuur- en kunstliefhebbers! De Antwerpse immogalerij Immôdome introduceerde enkele dagen geleden het vernieuwende concept Dôme Events. De immogalerij organiseert niet alleen leuke culturele evenementen, maar ook begeleide architectuurwandelingen in en rond Antwerpen.

Historische wijken met art nouveau gevels, barokarchitectuur, neoclassicistische bouwstijlen…Antwerpen heeft veel te bieden op het vlak van architectuur. Het Antwerpse immobiliënkantoor lmmodôme lanceerde deze maand het verrassende en originele concept Dôme Events. De galerij zal vanaf nu verschillende architectuur- en kunst geïnspireerde evenementen organiseren, waaronder architectuurwandelingen in en rond de stad onder de begeleiding van een erkende gids.

Architectuurwandeling: de ideale gezinsuitstap

Isabel De Laet en Alexander Heeren, de bezielers van Immodôme, zijn beiden gepassioneerd door kunst, design en architectuur. Met hun nieuwe project willen ze inspelen op de behoeften van menig kunstliefhebber en de huidige culture leemte invullen. Alle routes  van de verschillende architectuurwandelingen zijn kindvriendelijk, waardoor de wandelingen de ideale culturele gezinsuitstap zijn, Tijdens de routes kunnen kinderen op een ludieke manier  kennismaken met kunst en architectuur. De wandelingen zijn georganiseerd in en rond de meest inspirerende wijken van Antwerpen. De routes zijn onder andere uitgestippeld rond de Tentoonstellingswijk, Den Brandt, Te Boelaerpark en Elsendonk.

Tijdens de wandelingen krijgen bezoekers de kans om op leuke hotspots te genieten van een verfrissend drankje. De wandelingen zelf duren gemiddeld twee uur en bieden een totaalplaatje van de buurt in kwestie onder de begeleiding van een professionele, erkende gids. Dankzij het rustige wandeltempo kan je de architectuur goed in je opnemen en je krijgt soms ook de unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen binnen de huizen. Met de routes wil Immôdome een alternatief bieden voor de ‘fiets architectuurroute’ van de stad Antwerpen.

De kalender met activiteiten van 2018-2019 vind je op de website van Immodôme. De volgende wandeling vindt plaats op 23 september in de wijk Te Boelearpark. Vooraf inschrijven is verplicht.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Antwerpen, Architectuur, Architectuurwandeling, Immodôme.