Olivia Palermo prijst het Belgische Tuinch
© Tuinch

Olivia Palermo prijst het Belgische Tuinch

Leestijd: 1 min

Dat Belgen het goed doen in het buitenland wisten we al langer dan vandaag. Zo werd het jonge Belgische luxe breilabel Tuinch nu ook opgepikt door it-girl en succesvol blogster Olivia Palermo.

Olivia Palermo, die met haar 4,6 miljoen volgers op Instagram één van de invloedrijkste bloggers ter wereld is, noemt Tuinch op haar persoonlijke blog als één van de twee veelbelovende nieuwkomers onder de kasjmiermerken:

Deze ontwerpers (Tuinch en Sally LaPointe) leggen de lat voor luxe kasjmier een stuk hoger en vormen daarmee een uitdaging voor gevestigde waarden als Loro Piana en Brunello Cucinelli. – Olivia Palermo

Nog niet eerder van Tuinch gehoord? Wij spraken oprichtster en ontwerpster Veronique Vermussche enkele weken geleden. Lees hier het interview:

Wat is het verhaal achter Tuinch?

Tuinch“Ik heb nooit bewust besloten een modemerk op te starten, maar Tuinch is er gekomen door een samenloop van omstandigheden. Op een dag kreeg ik te horen dat mijn zus longkanker had en dat ze niet meer lang zou leven. Ik bracht veel tijd door aan haar ziekenbed en we zijn toen samen weer beginnen breien, een gezamenlijke hobby van toen we kind waren. Omdat het verdriet me heel zwaar viel ben ik toen ook een tijd gaan reizen. Tijdens één van mijn reizen zat ik uren vast op een luchthaven in Tibet waar ik me in een traditionele kasjmieren sjaal wikkelde die ik gekocht had in een lokaal atelier. Ik was zo verrast door de kwaliteit, de warmte en de zachtheid van de sjaal. Zoiets had ik nog nooit gevoeld. Die sjaal inspireerde me om mij eigen label te beginnen.”

Waar haal je je kasjmier?

“Mijn kasjmier haal ik bij de nomaden in de Himalaya. Die nomaden worden door de overheid heel goed afgeschermd van de buitenwereld, maar dankzij een contactpersoon ben ik toch tot bij hen geraakt. Kasjmieren sjaals weven is daar een eeuwenoud ambacht die van generatie op generatie doorgegeven werd. Bovendien kunnen de geiten in de Himalaya vrij rondlopen en naar hartenlust grazen. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld in China, waar de kwaliteit van het kasjmier achteruit gaat door de massaproductie”

Hoe begin je aan een nieuw ontwerp?

“De ideeën komen als ik aan het breien ben. Zo probeer ik een nieuwe steek uit en als die me aanstaat gebruik ik die bijvoorbeeld voor een mouw en van daaruit ga ik verder. Mijn designs zijn steeds edgy en hebben uitgesproken details. Daarin wil ik me onderscheiden van andere luxemerken zoals Brunello Cucinelli, die kasjmier meestal vertalen naar klassieke basics.”

Meer info en verkooppunten via www.tuinch.com. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Breigoed, Kasjmier, Luxe, Olivia Palermo, Tuinch.