ZIEN: Olga Leyers als testpiloot voor de Red Bull Zeepkistenrace
© Thomas Sweertvaegher/RedBullContentPool

ZIEN: Olga Leyers als testpiloot voor de Red Bull Zeepkistenrace

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Binnenkort is het weer zover: op 10 september vindt de zesde editie van de hilarische Red Bull Zeepkistenrace plaats in de gemeente Kluisbergen. Actrice Olga Leyers is een van de juryleden en testte samen met ex-miss België Emilie Dupuis alvast een zeepkist uit. Een rit die enkele leuke beelden en vooral veel gelach opleverde!

De Kluisberg vormt op 10 september het decor voor de spannende zeepkistenrace die Red Bull elk jaar organiseert. Tijdens de race nemen 70 zeepkisten het tegen elkaar op in een spannende, maar vooral hilarische wedstrijd. De voorbije jaren passeerden al heel wat originele, zelfgemaakte wagens de revue, maar de bolides moeten ook het moeilijke parcours kunnen doorstaan en dat blijkt niet altijd even simpel.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een, naar eigen zeggen, strenge jury. Dit jaar bestaat die uit Olga Leyers, Emilie Dupuis, Rik Verheye en Thierry Neuville. En die jury mag zich ook wel eens bewijzen, vonden ze bij Red Bull. En zo geschiede. De twee vrouwen van het viertal, Olga en Emilie, gingen alvast de uitdaging aan om het parcours te testen. Hoe dat ging, kan je bewonderen in de onderstaande foto’s. Wie benieuwd is naar meer, moet als de bliksen naar onze Facebookpagina, want daar staat de volledige video te pronken.

Red Bull zeepkistenrace

Thomas Sweertvaegher/RedBullContentPool

Olga Leyers Red Bull zeepkistenrace

Thomas Sweertvaegher/RedBullContentPool

zeepkistenrace red bull Olga Leyers

Thomas Sweertvaegher/RedBullContentPool

zeepkistenrace red bull Olga Leyers

Thomas Sweertvaegher/RedBullContentPool

Inschrijven voor de Red Bull Zeepkistenrace kan helaas niet meer, maar supporteren voor (en lachen met) de deelnemers mag altijd. Randanimatie is uiteraard voorzien daar in Kluisbergen en er zijn lekkere foodtrucks aanwezig.

De zesde Red Bull Zeepkistenrace gaat door op 10 september in Kluisbergen. Het terrein opent vanaf 12 uur voor het publiek, de race begint om 14 uur. Meer informatie vind je via www.redbull.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Olga Leyers, Red Bull, Zeepkistenrace.