Ok Google: de meest gestelde beautyvragen van 2016 zijn…
© Imaxtree / Shutterstock

Ok Google: de meest gestelde beautyvragen van 2016 zijn…

Leestijd: 1 min

Of je nu een recept zoekt, het weer voor morgen wil weten of je een reisje plant, een oneindige hoeveelheid aan informatie is dankzij het internet slechts een paar clicks van je verwijderd. En zo schaaf je ook je make-up skills bij, want ook voor beautyvragen kan je steeds ten rade bij Google.

De top 3 meest gestelde beautyvragen van het afgelopen jaar luidt als volgt:

3: Hoe werk ik mijn wenkbrauwen bij?

2016 was ongetwijfeld het jaar van de wenkbrauw. Hij werd geshapet, geplukt (maar niet te veel!) en heel veel bijgetekend. Mocht ook jij het antwoord op deze vraag niet kennen, wijzen we je graag door naar dit artikel van enkele maanden terug. Want als we de runwayshows voor het aankomende lente-zomerseizoen bekijken kunnen we alleen vaststellen dat ook in 2017 de wenkbrauw groot blijft – letterlijk én figuurlijk.

2: Hoe doe ik mijn haar sneller groeien?

We knipten ons haar massaal in lobs dit jaar, maar blijkbaar kregen veel dames daar toch spijt van. Arganolie op de punten, de gepaste bescherming voor breekbaar haar of supplementen in de vorm van gummybeertjes: het zijn mogelijke oplossingen maar uiteindelijk is geduld je enige redding.

1: Hoe maak ik een vissengraatvlecht?

De vissengraatvlecht ziet er ingewikkeld uit, dus schrikken we er niet van dat dit dé ultieme beautyvraag is van het afgelopen jaar. Youtube biedt je gelukkig ongeveer 1.150 Nederlandstalige en maar liefst 238.000 Engelstalige antwoorden in de vorm van een video. En zo is iedereen een beetje beautyguru.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beautyvraag, Haarsupplementen, Sterker haar, Vlechten, Wenkbrauwen, Wenkbrauwen bijtekenen, Wenkbrauwen invullen.