Masterclass: perfecte wenkbrauwen
©

Masterclass: perfecte wenkbrauwen

Leestijd: 2 min

Een perfecte teint, mooie wenkbrauwen, een wakkere blik en de klassieke rode lip: sommige make-upklassiekers kan je maar beter goed onder de knie hebben. En dus vroegen wij raad aan professionals. Deel twee in onze reeks: perfect gevormde en ingetekende wenkbrauwen. Een makkie met deze tips van brow artist Maribeth Madron van Maybelline, favoriet bij celebs. 

De filosofie van Madron is simpel: “Als je symmetrie en definitie kan geven aan je wenkbrauwen, zie je er meteen mooier uit.” Voor perfect gevormde wenkbrauwen kan je in haar salon in New York terecht (of bij je plaatselijke schoonheidsspecia­liste of de Brow Bar van Benefit), of je gaat zélf aan de slag met een pincet. Volg deze regels en er kan weinig mislopen. “Je wenkbrauw begint loodrecht boven de neusvleu­gel, op de denkbeeldige lijn tussen de binnenste ooghoek en de neusbrug. Ze eindigt ter hoogte van de denkbeeldige lijn tussen de buitenste ooghoek en de neusvleugel. Leg een potlood van je neusvleugel tot je ooghoek of binnenkant van je oog om het begin­ en eindpunt te bepalen.” De haartjes die buiten die punten vallen, haal je weg. In de verleiding om ook haartjes boven je wenkbrauw weg te halen? “Hou het bij de over­tollige haartjes. Als je een fout in die zone maakt, valt dat erg op.” Knippen mag enkel als je enkele haartjes hebt die veel langer zijn dan de andere. “Borstel ze naar boven en knip de uiteinden af met een fijn schaartje. Kam je wenkbrauwen naar boven en naar buiten toe en check je werk.”

Intekenen

“Het hoogste punt van je wenkbrauw ligt op de lijn tussen je neusvleugel en pupil. Kleur dat voor extra definitie in met een gescherpt wenk­brauwpotlood zoals de Master Shape Brow Pencil van Maybelline.” Vervolgens teken je de rest van je wenkbrauw in. “Begin in het mid­den. Zet met weinig druk korte, op-­ en uitwaartse streepjes in de groeirichting van de haartjes.” Vervolgens vervaag je die zachtjes. Eventueel werk je de look af met een (gekleurde) fixerende gel. “Borstel je wenkbrauw omhoog in de richting van je neusbrug en vervolgens naar boven en naar buiten. Op die manier worden de haartjes volledig omgeven met product.”

Kleur kiezen

“Voor een natuurlijke look kies je een kleur die één à twee tinten lichter of donkerder is dan je haarkleur. Bij blondines match ik de kleur graag met die van de lowlights in hun haar. Dat zorgt voor extra definitie. Brunettes met lichtgekleurde ogen zien er het best uit met wenkbrauwen in dezelfde kleur of net iets donkerder dan hun haar. Brunettes met donkere ogen staan dan weer prachtig met wenkbrauwen die net iets lichter zijn dan hun haarkleur.”

Het juiste product 

Potlood, poeder of mascara? “Kale plekjes in je wenkbrauw of nood aan structuur? Begin dan met een potlood op wasbasis. Dat vult gaatjes op en geeft structuur. Poeder geeft kleur, zorgt ervoor dat je potlood langer blijft zitten en zorgt voor een meer natuurlijke look. Dat breng je dus aan na je potlood. Als je geen gaatjes hebt, kan je onmiddellijk met wenkbrauwgel of mascara aan de slag. Die fixeert. De gekleurde Brow Drama Mascara van Maybelline New York is geweldig om grijze haartjes te verdoezelen of fijne wenkbrauwen voller te doen ogen.”

10 jaar jonger

Met het ouder worden veranderen ook je wenkbrauwen. “Ze worden dunner en de uiteinden verdwijnen. Toch zijn ze de makkelijkste anti-ageingtool. Je ziet er jonger uit door ze voller en iets langer te maken. Bij sommige vrouwen worden wenkbrauwen dan weer langer, dikker en grijs. De haartjes bijknippen en gekleurde wenkbrauwmascara doen je er jonger uitzien. Begint je buitenste ooghoek door te hangen, haal dan aan het uiteinde van je wenkbrauwen een paar haartjes weg om je oog onmiddellijk te liften.”

Onze selectie

wenkbrauwen make-up

Gimme Brow van Benefit, € 25,15, bij Galeria Inno. 

Brow Drama van Maybelline, € 8,99.

Eye & Brow Maestro van Giorgio Armani, € 37,80, via Parfuma

Brow Artist Sculpt van L’Oréal Paris, € 12,99.

Pretty Easy Brow Palette van Clinique, € 44,30.

Brow This Way Highlighting Brow Pencil van Rimmel, € 6,49.

copyright foto Maribeth: Maybelline.