Beautyvlogger Nabela Noor bestrijdt fat shaming met liefde
© Nabela Noor

Beautyvlogger Nabela Noor bestrijdt fat shaming met liefde

Door Sophie Weverbergh & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Januari is voor velen de maand van de goede voornemens en van de dieet- en afslankplannen. De ideale gelegenheid om te herhalen dat om je mooi te voelen je je eerst en vooral goed in je vel moet voelen. En dat is precies wat beautyvlogger Nabela Noor zich heeft voorgenomen.

Yes, I’m fat!

“Ja, ik ben dik”, dat is wat beautyvlogger Nabela Noor verkondigt in een van haar vlogs die in amper twee dagen tijd al meer dan 140 000 views bereikte. Haast fier aanvaardt ze haar lichaam, zonder zichzelf voor te liegen. “Ik heb geen mensen nodig die me eraan herinneren dat ik dik ben”, vervolgt ze met een vleugje cynisme. “Ik weet het, ik heb een spiegel.”

Als body positivity activiste wordt de jonge vrouw op sociale media vaak uitgemaakt voor haar gewicht. Sommigen gaan zelfs zo ver om te suggereren dat alleen de dood haar probleem van overgewicht kan oplossen. Nabela Noor ziet obesitas, afgezien van het pure gezondheidsprobleem, echter niet als een probleem dat zou moeten worden opgelost.

Hoewel de afschuwelijke beledigingen haar soms pijn doen, verkondigt de jonge vrouw dat ze vastberaden is om de schaamte opzij te zetten en om plaats te maken voor waardering en zelfrespect.

I’m fat, I’m fashionable

“Ik ben dik, maar dat weerhoudt me er niet van om modieus te zijn”, glimlacht Nabela. En tegen al diegenen die niet tegen een foto kunnen die zogenaamd niet voldoet aan het schoonheidsideaal, zegt ze: “Niemand kan ons vertellen wie we zijn. We zijn glorieus, we zijn mooi, we zijn het waard!” Amen to that.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Body positivity, Fat shaming, Nabela noor.