Wereldwaterdag: het MUKONO fotoboek van Marie-Stella-Maris
© Pers

Wereldwaterdag: het MUKONO fotoboek van Marie-Stella-Maris

Leestijd: 1 min

Vandaag, donderdag 22 maart 2018, vieren we Wereldwaterdag. Een dag die volledig in het teken staat van bewustmaking van de waterproblematiek op onze planeet. Het lifestylemerk Marie-Stella-Maris doneert voor al hun producten een vaste bijdrage aan drinkwaterprojecten. Een fotograaf bracht een van die projecten in beeld en die prachtige foto's werden nu, naar aanleiding van Wereldwaterdag, gebundeld in het boek MUKONO.

De watervoorraad op onze aarde is niet onbeperkt en daarom is het belangrijk dat we verstandig omspringen met drinkbaar water. Elk jaar staan we op Wereldwaterdag extra stil bij het belang van water. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘de natuur voor water’. We moeten namelijk op zoek naar op de natuur gebaseerde oplossingen voor de huidige waterproblematiek.

Ook de rest van het jaar is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de beperkte watervoorraad. Het lifestylemerk Marie-Stella-Maris focust zich op de verkoop van luxe interieurparfums, kwaliteitsvolle make-up en mineraalwater. Voor elk verkocht product doneert het merk via de Marie Stella Maris foundation een vaste bijdrage aan schoon drinkwater projecten.

Het lifestylemerk sloeg de handen in elkaar met fotograaf Bastiaan Woudt voor het fotografieboek MUKONO. Dit fotoboek, dat slechts in beperkte oplage verkrijgbaar is, brengt een van de gesteunde drinkwaterprojecten in Oeganda in beeld. De fotograaf legde het volledige project en de reacties van de lokale bevolking in het dorpje Mukono vast op de gevoelige plaat. Het project bestaat onder andere uit het bouwen van gemeenschappelijke waterputten en de realisatie van regenwatertanks en toiletblokken voor lagere scholen.

Het resulteerde in een reeks monografische impressies die werden samengevoegd in een prachtig collector’s item. Het boek werd gelanceerd voor Wereldwaterdag en is in een beperkte oplage verkrijgbaar voor 45 euro. Een deel van de opbrengst van de boeken gaat opnieuw naar de steun van de drinkwaterprojecten.

Marie-Stella-Maris en Batiaan Woudt, ‘MUKONO’. Exclusief online verkrijgbaar voor 45 euro via uitgeverij Kannibaal en Marie-Stella-Maris.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bastiaan Woudt, Fotografie, MUKONO, Wereldwaterdag.