MOOOV Filmfestival maakt volledige line-up bekend
© MOOOV

MOOOV Filmfestival maakt volledige line-up bekend

Leestijd: 1 min

Het jaarlijkse filmfestival MOOOV is terug! Van 18 tot 30 april kan je op acht verschillende locaties in Vlaanderen opnieuw de beste filmparels ter wereld ontdekken. Het filmfestival, dat de focus dit jaar onder andere op Brazilië, Westerns en sterke vrouwen legt, maakte net het volledige programma voor dit jaar bekend.

Van 18 tot en met 30 april 2018 vindt het filmfestival MOOOV opnieuw plaats. MOOOV vond voor het eerst plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot het belangrijkste filmfestival van België op het vlak van alternatieve cinema. Dit jaar pakt het festival uit met maar liefst 56 langspeelfilms, 10 documentaires en 20 kortfilms. Extra leuk aan MOOOV is dat het festival plaatsvindt op acht verschillende plaatsen in Vlaanderen: Beringen, Brugge, Dilbeek, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout.

De affiche

Er staan dit jaar heel wat topfilms op het programma. De line-up werd opgedeeld in 6 verschillende reeksen. De focus van het filmfestival ligt dit jaar onder andere op films over sterke vrouwen zoals Ajji en La belle et la meute, films uit Brazilië zoals Good manners en Aquarius of cinema door en over native people zoals I dream in another language en Mala Junta. Verder wordt dit jaar ook het genre western, films over vader-zoonrelaties en films van regisseurs uit het diaspora in de schijnwerpers gezet.

Tijdens het festival strijden acht verschillende titels ook voor de CANVAS award ter waarde van 15.000 euro die wordt uitgereikt door een internationale jury. Daarnaast maken tien verschillende kortfilms kans op de Kiripi award én reikt het festival dit jaar voor het eerst ook de UNIVERSCENE award uit ter waarde van 3.000 euro. De winnaar van deze nieuwe award zal worden uitgekozen door een enthousiaste jongerenjury. De MOOOV oeuvre award gaat dit jaar naar de Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch, een van de meest prominente stemmen in de Arabische filmwereld.

De extra’s

Het MOOOV filmfestival bestaat uit veel meer dan enkel films. Voor het derde jaar op een rij wordt tijdens Cult!live een compleet nieuwe soundtrack voorgesteld voor een klassieke film. Dit jaar presenteert de Gentse noiserockformatie Raketkanon een nieuwe soundtrack bij de cultfilm Oldboy van Park Chan-wook. Op 22 april kan je in Turnhout terecht voor een stille film begeleid door een liveband. Verder staan er ook verschillende debatten, talkshows en themadagen op het programma.

MOOOV filmfestival, van 18 tot 30 april 2018 in Beringen, Brugge, Dilbeek, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout. Het volledig programma en tickets vind je op www.mooov.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Film, Filmfestival, MOOOV.