Hét model van 2016 volgens Models.com is…
© Getty Images

Hét model van 2016 volgens Models.com is…

Leestijd: 1 min

Ieder jaar zet models.com, dé referentie in het vak, haar meest succesvolle modellen in de bloemetjes. Wie als grote winnares uit de bus komt, zal je waarschijnlijk weinig verbazen...

Het model van het jaar wordt verkozen door een 250-koppige jury. De top van de industrie, gaande van stylisten, ontwerpers, fotografen, journalisten, tot haar- en make-upartiesten en casting directors, mag er zijn of haar zegje doen over wie zichzelf heeft kunnen onderscheiden in een extreem competitieve business.

today in the sun💛☀️ by @adamfranzino

Een foto die is geplaatst door Bella Hadid (@bellahadid) op

Model van het jaar 2016: Bella Hadid

Noem haar niet “zusje van” want het afgelopen jaar is Bella Hadid er met glans in geslaagd naam te maken voor zichzelf. Haar passage als Victoria’s Secret Angel begin december was slechts de kers op de taart: editorials, covers en campagnes volgden elkaar in 2016 snel op.

Daarnaast werden ook de lezers van Models.com om hun mening gevraagd. De Readers’ Choice is evenwel deel van een duo (/collectief) zusjes…

burger please

Een foto die is geplaatst door Kendall (@kendalljenner) op

Readers’ Choice: Kendall Jenner

Ze belandde de afgelopen jaren in beide categorieën in de top drie maar het is haar dit jaar eindelijk gelukt de eerste plaats te bekleden. Onder het publiek is Kendall Jenner absolute lieveling, en haar aantal volgers op sociale media liegen er niet om. Maar liefst 71 miljoen mensen volgen Kendall’s dagelijkse doen en laten via haar Instagram.

Bella en Kendall zijn overigens goede vriendinnen en worden regelmatig samen gespot.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Bella Hadid, Kendall Jenner, Model, Modellen, Topmodel.