Miley Cyrus schittert in de nieuwe parfumcampagne van Gucci
© Gucci

Miley Cyrus schittert in de nieuwe parfumcampagne van Gucci

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De Amerikaanse popster Miley Cyrus is het nieuwste lid van de iconische Gucci-gang. Haar taak: als muze van het nieuwe parfum van het Italiaanse huis een diverser en jonger publiek aantrekken.

/

In het dromerige, vrolijke en surrealistische campagnefilmpje Flora Fantasy, gefilmd en geregisseerd door de hippe fotografe Petra Collins, covert Cyrus ‘Delicious’, een hitje uit de 90’s van de Britse band Shampoo. Ze knuffelt met pluizige poedels en poezen, woont in een Barbieroze huis en speelt op een felroze gitaar op het strand. Halverwege de video wordt Cyrus getransformeerd in een mangafiguurtje. Uiteraard is de ster van top tot teen gekleed in een glamoureuze outfit van het Italiaanse modehuis en kreeg ze een hippe froufrou en blonde mullet aangemeten. Gucci op zijn best en Cyrus in haar element.

“Miley Cyrus is een artieste die een energie uitstraalt die tegelijk rock ‘n’ roll en eclectisch is”, zegt Alessandro Michele, creative director van Gucci, en het brein achter het parfum, dat de naam Flora Gorgeous Gardenia meekreeg. “Ik bewonder haar en denk dat ze perfect de geur en het verhaal erachter belichaamt.”

/

Miley Cyrus voor Gucci

De geur draait om individualisme en tegenstrijdigheid, waarden die Miley Cyrus sinds het begin van haar carrière uitdraagt. Ze is een boegbeeld voor haar generatie en staat voor zelfexpressie, optimisme en authenticiteit. Met meer 140 miljoen volgers op Instagram zal ze er vast in slagen een diverser en jonger publiek aan te spreken.

Cyrus is ook laaiend enthousiast over de samenwerking. “Ik heb altijd geweten dat het bij Gucci draaide rond onverschrokkenheid, durf, authenticiteit en zelfexpressie. Ik denk dat deze waarden een groot deel uitmaken van wie ik ben en waar ik in geloof.” Flora Gorgeous Gardenia is een geur voor free spirits dus. “De #FloraFantasy gaat over zijn wie je bent. Niemand van ons is gemaakt met slechts één ingrediënt. We hebben allemaal verschillende ingrediënten, sommige subtiel en sommige gewaagd. Net als het parfum.

Die doet me denken aan mijn grootmoeder die altijd naar verse bloemen rook. Dit parfum brengt mooie herinneringen aan de tijd die we samen doorbrachten naar boven. Wanneer ik het ruik, denk en voel ik mijn tuin, die wild en vrij is. Het is belangrijk om de natuur haar meest ware, meest authentieke, magische zelf te laten zijn, en dat is wat ik voel als ik Flora draag.”

Gucci

Flora Gorgeous Gardenia

Hoe ruikt Flora Gorgeous Gardenia dan precies, buiten delicious?  Volgens Michele is het een ongewone, sensuele en intense geur, een moderne interpretatie van de witte gardenia, geblend met een vleugje perenbloesem, jasmijn en bruine suiker. Het bloemige en subtiel zoete eau de parfum kan trouwens door vrouwen én mannen gedragen worden.

Lees ook: Surfster Veerle Helsen geeft tips voor een onvergetelijke roadtrip, 10 designertassen die de tand des tijds moeiteloos doorstaan en Getest: de befaamde brazilian wax.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Gucci, Miley cyrus, Parfum.