Getest: de befaamde Brazilian wax
© Getty Images

Getest: de befaamde Brazilian wax

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Hoewel een volle bos schaamhaar helemaal hip is, en veel vrouwen ervoor kiezen om hun lichaamshaar voller en natuurlijker laten groeien, heb ik zin in een degelijke opfrisbeurt, daar beneden 

/

Samantha Jones uit de reeks Sex & The City is op veel vlakken een inspiratie en zij zweerde bij een maandelijkse Brazilian wax.  “It makes you do crazy things”, zegt ze in episode 14 van seizoen 3. Dus waarom de befaamde ontharingstechniek niet eens testen?  

Maar naar welk salon ga ik, wie vertrouw ik dit gevoelige taakje toe en vooral: wat vraag ik? Samantha Jones is fan van de Brazilian maar ik herinner me ook de nare waxervaring van Carrie Bradshaw: ze voelde zich als een naakthond toen – ongevraagd –  alles weggestript werd. Een rondvraag leert dat ik bij Naomi De Vries van het schoonheidssalon Brow Wax Bar in Antwerpen moet zijn, die zichzelf de Brow Queen noemt. Misschien is ze ook wel de koningin van het waxen?  

Zenuwachtig stap ik het salon binnen. Waxen zou pijnlijk zijn. Wat als blijkt dat mijn huid zo gevoelig is dat Naomi een stukje vel meetrekt? En hoe vraag ik of ze ook even de achterkant meeneemt?  

Lees ook: 3 ontharingsmethodes getest door de beautyexperte

“Wie een Full Brazilian Wax boekt, weet dat zowel de voor – en achterkant als de schaamlippen gewaxt worden”, zegt Naomi. “Professioneel gebruiken we de term bilnaad. Ik merk dat er veel schaamte gepaard gaat met het waxen van de schaamstreek. Ik probeer er zo los mogelijk mee om te gaan, voor de behandeling bespreek ik kort wat er staat te gebeuren. Een jaarlijks bezoek aan de gynaecoloog is normaal voor de meeste vrouwen, maar de anus geeft men nooit bloot. Daar heerst nog een groot taboe over. Toch laten de meeste klanten ook de bilnaad ontharen.” Zijn er trends in de wereld van het waxen? “Twee jaar geleden lieten de meeste klanten alle haartjes weg halen. Maar die trend lijkt voorbij: veel vrouwen voelen zich te kinds als alles weg is. Zotte figuurtjes worden ook niet gevraagd. De Brazilian, waarbij een dunne strip behouden wordt, is het populairst.”  

Wax on a stick ready to spread.

/

Stressbal, ditjes en datjes

Naomi heeft vijf verschillende soorten wax, welke ze gebruikt hangt af van de huid en de dikte van de haren. “Ik gebruik de beste technieken en producten, maar waxen is een pijnlijke ervaring, dat kan je niet ontkennen. Je moet je grenzen kennen en respecteren. De eerste keer is het pijnlijkst, daarna worden de haartjes minder stug en zal het waxen makkelijker gaan. Bovendien komen de haartjes minder snel terug door je structureel te laten behandelen.” 

Eens in het behandelingkamertje kleed ik me gedeeltelijk uit en ga ongemakkelijk met mijn blote billen op de behandelingstafel liggen. Naomi ontsmet de te behandelen zone. Ze brengt de warme goudkleurige was met een houten spatel aan op de bovenkant van mijn venusheuvel. Er komt een harsstrip op de te ontharen plek en Naomi rukt de strip er vliegensvlug af. Auw. Dit doet het pijn, veel pijn zelfs. Het goede nieuws is dat het onprettige gevoel niet langer dan een seconde duurt. Ik probeer te ontspannen, en let op mijn ademhaling. Maar relaxen terwijl haren in de zone tussen je benen met wortel en al verwijderd worden? Dat klinkt als een onmogelijke opgave. Naomi geeft me een stressbal om in te knijpen. Hij helpt me om me af te reageren als Naomi een strip weg trekt. Ik knijp hem bijna plat. We praten over ditjes en datjes. Elke afleiding van de strips is goed. Naomi gaat verder met de zijkanten, nadien de schaamlippen, de meest gevoelige zone. Gelukkig hoef ik niet in rare houdingen te gaan liggen, met mijn benen in de schouders of met de knieën tot op de borst. 

Lees ook: HydraFacial Deluxe: wij probeerden de favoriete gezichtsbehandeling van Beyoncé uit

Na de voorkant – we laten een driehoekje staan en ook de lippen onthaart Naomi niet volledig omdat mijn huid er te dun en te gevoelig is – moet ik me omdraaien, plat op mijn buik, met de benen wijd. En moet ik mijn billen opentrekken. This is it: het meest genânte moment. Wat gaat er door Naomi’s hoofd als ze bezig is met de bilnaad? “Dit is voor mij de normaalste zaak ter wereld. Mijn enige bekommernis is dat klanten geen pijn voelen, en ze fris en met een goed gevoel naar buiten gaan. Ik denk niet aan andere dingen als ik aan het waxen ben, en al helemaal niet dat een vagina er raar uitziet of een anus toch wel extreem behaard is.”  

Na een halfuur is het voorbij. Naomi heeft de behandeling snel en met flair uitgevoerd en heeft me de hele tijd om mijn gemak gesteld. Met een beetje geluk blijven de haartjes zo’n maand weg. Ik sta met een opgelucht gevoel weer buiten en net als Carrie  voel ik me naakt, maar ook vrij en fris. Wat heb ik geleerd? Dat je al je schaamte opzij moet zetten als je een Brazilian wax wil proberen. Waxspecialisten kijken nergens van op, omdat ze echt alles al een keer voorbij hebben zien komen. En de pijn is er, maar die is tijdelijk. Al die zenuwen waren nergens voor nodig.  

Info: www.browwaxbar.be 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Skincare, Trends.