Crush of the day: de handtassen van Belgisch ontwerpster Mieke Dierckx
© persbericht

Crush of the day: de handtassen van Belgisch ontwerpster Mieke Dierckx

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Warm, ambachtelijk, elegant én Belgisch. Daar staat ontwerpster Mieke Dierckx voor. De Belgische is bekend om haar tijdloze en functionele handtassen en accessoires, waarbij ze speelt met gemoedelijke kleuren. Het zijn haar colorcombo's die de basis vormen voor jouw herfst en winteroutfits. Winter is coming but we don't mind!

Dag van de Belgische mode

19 oktober staat in het teken van Belgische mode. Onze crush? De duurzame en tijdloze handtassen van Mieke Dierckx. De ontwerpster vervaardigt handtassen en juwelen als waren het huizen. Met fijne hand maakt ze architecturale pareltjes die de tand des tijds perfect doorstaan. Chances to falling in love: HIGH!

Burgundy is the warmest color

Dit najaar vieren we de herfst met kleur. Het accent dat dit modeseizoen verrassend veel opduikt is wijnrood, anders gezegd: burgundy. Elegant, makkelijk combineerbaar en tijdloos, zo ontwierp Mieke Dierckx deze collectie. Elk model is beschikbaar in burgundy, al dan niet gecombineerd met vurig oranje of klassiek zwart. Nooit had je zo’n zweem van mysterie aan je arm.

marieclaire_miekedierckx

Persbericht

Mieke who?

Mieke Dierckx (33) raakte na een master in juweelontwerp en edelsmeedkunst gepassioneerd door ontwerp. Haar doel was het bedenken en produceren van de ideale handtas. Ze werkt vooral met dieptes en vormen en combineert verschillende texturen leder. Haar tassen variëren van kleine avondtasjes tot shoppers en weekend-bags.

Belgisch design met een groen randje

Met de huidige wegwerpcultuur is Mieke een oase in een dor landschap. Ze doet aan slow fashion. Degelijke tassen uit kwaliteitsvol leder worden met de hand gemaakt door een familiebedrijf in Portugal. Zo is een Dierckx tas niet enkel fashionable, maar ook duurzaam. What you see is actually what you get. 

Alle tassen zijn verkrijgbaar op de webshop of in het atelier.

Meer crushes?

Halloweencollectie van LUSH geurt gruwelijk goed.

Laatste kans shop kinderlabel Anne Kurris.

Verwerk je kitchy stukken tot een outfit die hoofden doet draaien: Gaudy Day.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgisch, Crush of the day, Designer, Hantas, Nieuwe collectie, Ontwerper.