Lies Mertens: handtassen van Belgische bodem
© Pers

Lies Mertens: handtassen van Belgische bodem

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

De Belgische modeontwerpster Lies Mertens vond dat het huidige aanbod tassen op de markt veel beter kon. Alle tassen leken ofwel functioneel, ofwel mooi, maar een echte killercombo vond ze nergens. En dus ontwierp haar eigen collectie. Wij zijn alvast fan.

Een vrouw kan nooit genoeg handtassen hebben, toch? Elke dag gaan we de baan op en dan hebben we natuurlijk liefst al onze noodzakelijke spullen bij de hand. Een functionele tas is dus een onmisbaar accessoire, maar liefst hebben we ook een mooi en stijlvol exemplaar dat onze outfit net dat tikkeltje meer geeft. De Belgische modeontwerpster Lies Mertens ging daar volledig mee akkoord en ontwierp daarom haar eigen handtassenlijn. Een collectie die elegant is, tijdloos én functioneel.

Lies Mertens

Pers

Alles begon met een laptophoes, maar ondertussen ontwierp Lies ook al haar eigen crossbody bag, messenger bag en rugzak. De tassen zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en zijn perfect met elkaar te combineren. De ontwerpen zijn bovendien van uitstekende kwaliteit en erg exclusief.

Lies volgde zelf een cursus leerbewerking en maakt haar prototypes nog steeds volledig zelf voordat de tassen worden geproduceerd. De collectie wordt volledig vervaardigd door een klein Portugees familiebedrijf, waardoor je zeker een degelijk product in huis haalt. Bovendien zijn de tassen gemaakt uit chroomvrij leer en zijn ze biologisch afbreekbaar.

Benieuwd naar meer? In deze video kan je het volledige productieproces van haar laptophoes bekijken.

Behind the scenes from Lies Mertens on Vimeo.

De collectie van Lies Mertens wordt verkocht bij Garderobe Nationale in Antwerpen en op haar website.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische ontwerper, Fashion, Handtas, Lies Mertens.