Mesotherapie: de heilige graal voor een jonge huid?
© Pexels

Mesotherapie: de heilige graal voor een jonge huid?

Leestijd: 2 min

De naam ‘mesotherapie’ doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar wint de laatste jaren wel steeds meer aan populariteit. Deze gelaatsverzorging biedt immers een veelbelovende oplossing voor het verjongen van de huid, zónder dat er verdoving bij komt kijken. Dit moet je weten:

Mesotherapie is een niet-chirurgische cosmetische procedure waarbij een cocktail van essentiële vitaminen, mineralen en hyaluronzuur in de mesoderm – oftewel de middelste laag van de huid – wordt geïnjecteerd. Het doel van deze behandeling is om de huid te voeden, hydrateren en verjongen, waardoor de algehele uitstraling verbetert. Een instant glow verzekerd!

Zo verloopt een mesotherapie-behandeling 

Een mesotherapie-behandeling duurt zo’n 30 minuten. Bij een gerenommeerd centrum, zoals Lazeo, begint elke sessie met een zorgvuldig onderzoek van de huid door een arts. Vervolgens reinigt deze de huid diepgaand en bereidt hij of zij de cocktail van ingrediënten die past bij de specifieke behoeften van de patiënt. Zo kan de mix antioxidanten bevatten om vrije radicalen te bestrijden, vitamines om de collageenproductie te stimuleren, hyaluronzuur om de huid te hydrateren en meer.  

Deze cocktail van actieve ingrediënten wordt vervolgens door de arts geïnjecteerd in de huid met behulp van een persluchtpistool met een zeer fijne naald. De diepte van de injecties en het aantal benodigde sessies hangt af van de huidconditie van de patiënt en de gewenste resultaten. 

mesotherapie-behandeling

Pexels

Voordelen van mesotherapie 

Mesotherapie biedt heel wat voordelen: 

  • Verjongde en stralende huid: Mesotherapie stimuleert de collageenproductie, wat leidt tot een verbeterde elasticiteit en textuur van de huid. De mix van voedingsstoffen en hyaluronzuur revitaliseert de huid en geeft deze een jeugdige en stralende uitstraling.
  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels: Door de productie van collageen en elastine te stimuleren, helpt mesotherapie om fijne lijntjes en rimpels te verzachten, waardoor  zichtbare tekenen van veroudering verminderen. 
  • Verhoogde hydratatie: Hyaluronzuur, een belangrijk onderdeel van mesotherapie-cocktails, is een krachtige vochtinbrenger die vocht aantrekt en vasthoudt. Deze hydratatieboost resulteert in een vollere en soepelere huid. 
  • Verbeterde teint en textuur: Mesotherapie kan helpen om de teint van de huid gelijkmatiger te maken, waardoor hyperpigmentatie, zonneschade en acne littekens vervagen. De behandeling bevordert tenslotte een gladdere huidtextuur door de zichtbaarheid van poriën te minimaliseren. 
  • Behandeling op maat: Een van de grootste voordelen van mesotherapie is de veelzijdigheid ervan. De mix van ingrediënten kan worden aangepast om individuele zorgen aan te pakken, waardoor het geschikt is voor verschillende huidtypen en -condities
vrouw met een peeling masker op haar gezicht

Pexels

Herstel en resultaten 

Mesotherapie is een minimaal invasieve behandeling en vereist dan ook weinig hersteltijd. Zo kunnen er enige roodheid, zwelling of lichte blauwe plekken optreden op de injectieplaatsen, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen.  

Resultaten van mesotherapie worden meestal zichtbaar na enkele sessies, omdat de huid geleidelijk de geïnjecteerde ingrediënten opneemt. Langdurige resultaten kunnen worden bereikt met regelmatige onderhoudssessies. 

Ben je geprikkeld? Informeer je bij een medisch professional alvorens je een behandeling inplant. Mesotherapie beoefenen kan in een gerenommeerd centrum als Lazeo, waar je bovendien een gratis consult offerte geniet. Mits de juiste begeleiding kan mesotherapie een krachtig instrument vormen in je huidverzorgingsarsenaal.  

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lazeo
www.lazeo.com

Lees ook:
Mosaert lanceert nieuwe unisex collectie
Dit wil je weten over fragrance zoning, de nieuwste wellbeing-trend
Sani Resort: een luxevakantie in een uniek natuurgebied

 

Commercieel team De artikels van >