Dit wil je weten over fragrance zoning, de nieuwste wellbeing-trend
© Justin Paquay

Dit wil je weten over fragrance zoning, de nieuwste wellbeing-trend

Leestijd: 2 min

Niets zo heerlijk als een woning binnenstappen waar het lekker ruikt. Maar wist je dat de luxe home fragrances van de Private Collection van Rituals veel meer voordelen bieden dan alleen goed geuren? 

Fragrance zoning, je hebt er waarschijnlijk nog niet van gehoord, maar je doet het misschien wel. Het is de nieuwste wellbeing-trend waarbij je door middel van geur verschillende zones in huis creëert naar jouw persoonlijk gewenste sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een ontspannende lavendelgeur in de slaapkamer, een citrusgeur in je thuiskantoor om beter te concentreren en een warme cocoongeur voor extra gezelligheid in de woonkamer.

Door verschillende geuren aan verschillende zones toe te kennen, kan je ze afbakenen wat invloed heeft op je stemming, productiviteit en zelfs je emotionele toestand. Fragrance zoning kan ook tijdsgebonden zijn, dan spreken we van scent-scaping. Denk aan een verkwikkende geur in de ochtend, terwijl je ’s avonds voor een geur kiest die helpt om tot rust te komen. Kortom, je kan dus stellen dat het implementeren van geurlagen in je huis of dagindeling een belangrijke rol kan spelen bij het bepalen van de sfeer en tegelijkertijd je mentale welzijn een boost kan geven. Boetiekhotels en spa’s passen deze methode al jaren succesvol toe, en met de Private Collection van Rituals jij nu ook. Ontdek een aantal tips om fragrance zoning zelf toe te passen in je woning, en welke geuren perfect passen in verschillende zones, zodat je elke dag mindful kan ervaren.  

De inkomhal

Het aroma van muskaatsalie heeft een stimulerend en herstellend effect. De Savage Garden geurstokjes passen dan ook perfect in de inkomhal: ze peppen op na een lange werkdag en je voelt je tegelijkertijd meteen op je gemak. Wie wil zo niet thuiskomen?

Tip: draai de geurstokjes om voor een intensere geurbeleving of combineer met de bijpassende geurkaars.

De woonkamer

 

De katoenbloem neemt je mee naar een frisse, natuurlijke omgeving, wat een ultieme gemoedsrust oplevert. Het luxueuze Cotton Blossom huisparfum is daarom ideaal om in de woonkamer te gebruiken. De geur geeft een impuls aan vreugdevolle momenten in huis, creëert een gastvrije ambiance en zorgt voor een instant moment van rust. 

Tip: maak een geurzone nog effectiever door er meerdere geurlagen in toe te passen. Mix in de woonkamer bijvoorbeeld de geur van het parfum met de Suede Vanilla geurkaars. Een kaars maakt endorfine vrij en geeft een gevoel van tevredenheid, en bovendien zorgt de combinatie van katoenbloem en vanille voor een extra uitnodigende sfeer. 

De badkamer

Aan het einde van de dag ben je juist op zoek naar meer ontspanning. De Smooth Violet geurkaars geeft een rustgevend, kalmerend en warm aroma af en doet daarom perfect dienst in de badkamer om je voor te bereiden op een goede nachtrust.

Tip: gebruik de luxe handzeep en handbalsem in dezelfde geur voor een spa-gevoel bij je thuis. 

De slaapkamer

Op het moment dat je wakker wordt, wordt ook je brein actief, inclusief je reuk. Zet daarom de Perfume Genie in je slaapkamer en gebruik de Green Cardamom geur zodat je ’s ochtends met een positieve geur ontwaakt en ’s avonds goed gezind gaat slapen. Voor een extra boost van je stemming en energieniveau in de ochtend, is de Savage Garden geurkaars met verfrissende en stimulerende muskaatsalie ideaal.

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Rituals.
rituals.com

À lire aussi:
Adresjes: hier shop je de fijnste kindermode
Wat betekent de Scandinavische trend in huis?
Diane von Furstenberg : “Deze expo is puur nostalgie”

Commercieel team De artikels van >