Mosaert lanceert nieuwe uniseks collectie
© Mosaert

Mosaert lanceert nieuwe uniseks collectie

Leestijd: 1 min

'Een ode aan zelfaanvaarding'; zo wordt de nieuwe collectie van Mosaert beschreven. Het merk brengt een keer per jaar een collectie uit en 'Capsule nr. 8' is geïnspireerd door huidvlekjes.

/

Zoals gewoonlijk hoopt Mosaert iedereen aan te spreken, ongeacht huidskleur of lichaamsbouw, daarom bieden ze hun stuks nu ook in XXL aan. Het assortiment omvat een aantal nieuwigheden zoals een vierkante sjaal in zijde, leggings en wielrenbroeken en een fluffy heuptasje, allemaal gemaakt van meestal organische of gerecycleerde materialen.

Lees ook: Marie Claire’s ultieme swimwear gids: de beste Belgische badmode

/

Stromae vs mosaert

Het creatieve label mosaert – anagram van Stromae (aka Paul Van Haver) – werd eind 2009 opgericht in Brussel, ter gelegenheid van de lancering van het eerste album van de zanger met als titel Cheese. Stromae, auteur, componist en muzikant, wilde zijn muziek vanaf het begin van zijn carrière zelf produceren en zo een zo groot mogelijke artistieke vrijheid behouden.

Daarom omvat het label ook zowat alles: van de productie tot de artistieke directie, van de visuals tot de clips, en daarnaast ook de choreografie van de shows en de kleding. Om die reden maakte het label in 2014 ook de keuze om kleding te blijven ontwerpen. Niet meer per se voor op het podium, maar ook voor zijn fans. Maar dan wel ver weg van het strenge ritme van de mode-industrie. Mosaert brengt één collectie per jaar uit, telkens geheel inclusief, Europees en met gerecycleerde én biologische materialen.

De collectie is nu in beperkte hoeveelheden te koop op store.mosaert.com

Lees ook: 4 op 5 Belgen voelen zich onveilig tijdens het uitgaan

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Mosaert.