Meer dan 10.000 planten op nieuwe editie van PUP in Elsene
© PUP

Meer dan 10.000 planten op nieuwe editie van PUP in Elsene

Leestijd: 1 min

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus vindt de pop-up PUP op de site van See U in Elsene plaats. Een deel van de voormalige kazerne in Elsene wordt omgetoverd tot een jungle met meer dan 380 verschillende planten. 

/

Of je nu een philodendron, calathea, alocasia,… zoekt, PUP heeft het allemaal. Ook de zeldzame variant van de Monstera Adansonii gaat mee die eerder in België over de toonbank ging voor € 1.700.

PUP 2021

PUP is een reizend pop-up concept en doet verschillende steden aan. De pop-up van planten had eerder al succesvolle edities in Gent, Roeselare, Hasselt, Antwerpen en Leuven met meer dan 3.000 plantenliefhebbers per weekendeditie. De plantjes staan geordend per juiste standplaats en zijn voorzien met een uitleg over de juiste verzorging. Bovendien staat een team van PUP klaar met raad en daad over de kamerplanten.

Lees ook: Welke reisbestemming past het best bij jouw sterrenbeeld?

Het aanbod bestaat uit groene kamerplanten. De populaire philodendrons, calathea’s en alocasia’s zijn van de partij. Toch gaan er heel wat minder bekende, maar uiterst bijzondere soorten mee op zwier naar Brussel. Het grote voordeel van deze kortstondige pop-up is het grote aanbod en de versheid van de plantjes. De organisatie gaat immers continu op zoek naar nieuwigheden in het kwekerslandschap en haalt ze vlak voor de pop-up op in de serres.

“Voor PUP is het belangrijk dat we weten waar onze plantjes vandaan komen. Op die manier kennen we het verhaal en helpen we de plantenliefhebbers de juiste verzorging te geven”, zegt de organisatie. De Belgische sierteelt voorziet 66% van het aanbod, waarvan ook een aantal kwekers van tegen Brussel vertegenwoordigd zijn.

PUP

/

Meer info

De pop-op vindt plaats op de site van See U in Elsene. Inschrijven is deze keer niet nodig.
See U, Fritz Toussaintstraat 8, 1050 Elsene. Alle info vind je ook op de website terug.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Brussel, Planten, PUP.