ZIEN: De make-up tutorials van M.A.C
© Instagram @maccosmetics

ZIEN: De make-up tutorials van M.A.C

Leestijd: 1 min

Je foundation aanbrengen, lukt je geblinddoekt, mascara al helemaal, en je layert je blushes als geen ander? Voor al wie denkt niets meer te kunnen leren op make-upvlak, komt M.A.C. met een reeks leuke, korte make-up tutorials. Klaar? Daar gaan we!

Een sprankelende teint

Voor een lumineus effect ga nu je waarschijnlijk plaatselijk te werk met een highlighter. Maar wat als je nu eens je hele gezicht in glans zou dompelen om vervolgens enkel plaatselijk te matteren? De Russische M.A.C make-upartiest Anton Zimin brengt Strobe Cream (een vochtinbrengende crème met lichtreflecterende deeltjes, nvdr) in de kleur Peachlite aan op het hele gelaat. Roodheden en imperfecties camoufleert hij met een lichte foundation. Vervolgens brengt hij het poeder Extra Dimension Skinfinish in Show Gold aan op de jukbeenderen, ogen en lippen. Om het teveel aan glans weg te werken, poedert Zimin de T-zone en kaaklijn af met Studio Fix Perfecting Powder. Het resultaat? Een perfect uniforme glow from within. Alsof je écht dagelijks twee liter water drinkt.

Backstage bij Lanvin AW’17

M.A.C neemt tijdens de modeweken de make-up van heel wat grote shows voor zijn rekening. Benieuwd hoe de look voor Lanvin AW’17 tot stand kwam? Uit de bovenstaande video kan je leren dat een kleine waaierkwast je bondgenoot is bij het creëren van de zachtste, klontvrije wimpers, dat lippenstift ook kan dienen als oogschaduw of blush, en dat geduld het codewoord is bij het creëren van een prachtige blik.

Rocker Chic bij Balmain AW’17

Niets zo effectief als een extreme look om je uit je make-upsleur te halen. De oogschaduw voor het defilé van Balmain was op zijn minst opvallend te noemen, maar de trucs die toegepast worden, zijn ook voor jouw vrijdag- en zaterdagavondmake-up erg handig. Zo leren we dat een intens kleuraccent op je ooglid een geheel nieuwe look creëert, dat je je concealer best aanbrengt ná je oogschaduw om gevallen poeder weg te werken, en dat je als laatste stap het lijntje onder je oog laat overlopen in je concealer voor een dramatisch maar zacht effect.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: How to, M.A.C, Make-up tutorial.