Draping is het nieuwe contouren en dit is hoe het moet
© instagram.com/marcbeauty

Draping is het nieuwe contouren en dit is hoe het moet

Leestijd: 2 min

Wie goed heeft opgelet tijdens fashion week voor aankomend lente- en zomerseizoen heeft het vast opgemerkt: blush is hot en de jaren 80 zijn helemaal terug. Marc Jacobs introduceerde afgelopen zomer "draping" al: een techniek waarbij je shapet met kleur. 

De geschiedenis van draping

Deze nieuwe manier van contouren is eigenlijk al 40 jaar oud. De techniek werd als “color glow” in de jaren 70 geïntroduceerd door Way Bandy, de man die bekend staat als de eerste echte celebrity make-up artiest. Hij nam in zijn tijd onder andere de visages van Elizabeth Taylor, Cher en Barbara Walters onder handen én schreef de beauty bijbel “Designing your Face” in 1984. Jacobs en Bandy waren goede vrienden, die graag hun kennis met elkaar deelden. Bandy stierf in 1986 op 45-jarige leeftijd aan aids-gerelateerde longproblemen.

De techniek werd door Marc Jacobs nieuw leven in geblazen in onder de naam “draping”. Make-up artist Robin Black demonstreert hoe je aan de hand van Marc Jacobs’ Air Blush je jukbeenderen lift:

Draping: hoe doe je het?

De Air Blush, een zijdezacht, ultralicht compact blushpoeder in twee kleuren, is bij ons helaas niet in de winkel te kopen. De liefhebber dient zich te wenden tot Sephora.fr om de (overigens érg mooie) beautylijn van Marc Jacobs te shoppen. Eerder een gematigd beautyfanaat? Gebruik twee matchende, dus twee koele óf twee warme, blushkleuren voor hetzelfde resultaat.

Draping met blush: wat is het en hoe doe je het?

Marc Jacobs Beauty

Volumizing glow:

Dit is de meest traditionele aanpak om blush aan te brengen: gebruik beide kleuren van de Air Blush samen (of gewoon één kleur blush, zoals je gewend bent), glimlach, en breng het poeder zacht aan op de appeltjes van je wangen. Prima techniek voor een lang gezicht, te vermijden als je van jezelf al bolle wangen hebt.

Sculpting glow:

Gebruik de donkere kleur blush en breng ‘m aan net onder de appeltjes van je wangen om een rond gezicht in balans te brengen. Breng daarbovenop, ietsje hoger, de lichte kleur aan en blend.

Balancing glow:

De look du jour en de meest opvallende manier om je blush aan te brengen: gebruik één kleur naar keuze en start aan je slapen. Blend de kleur naar je wangen toe, en richting je voorhoofd tot het hoogste punt van je wenkbrauw. Neem ook de brug van je neus, de punt van je kin en de zijkanten van je hals dichtbij je oren mee. Gebruik bij voorkeur twee kwasten: een om kleur aan te brengen en een om te blenden. Zo bouw je de kleur stap voor stap op.

Lifting glow:

Gebruik beide kleuren samen en begin hoog op de jukbeenderen, dichtbij je slapen. Blend naar de appeltjes van je wangen toe, naar je kaaklijn en naar je hals. Een zachte toets blush op je oogleden zet je ogen extra in de kijker.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beautytrend, Blush, Contouren, Draping, Make-up trend, Marc Jacobs, SS17.