Getest: De Pores & Matité kit van Clarins
© Pers - Clarins

Getest: De Pores & Matité kit van Clarins

Door Belen Ucros, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Ook al houden we van een natuurlijke gloed, een glimmend,vettig gezicht vindt niemand leuk. Helaas kan door talg, stress of  warmte je make-up gaan ‘smelten’ in de loop van de dag. Dus, kwestie van klaar te zijn voor al die afterworkdrinks tijdens deze eerste mooie lentedagen, probeerden we de nieuwe Pores & Matité kit van Clarins uit.

Wat belooft het?

De Pores & Matité kit belooft de tint van je huid onder controle te houden, en dat door weer en wind, op elk moment van de dag. Het zorgt voor een matte huid door glans te absorberen, het maakt onregelmatigheden glad en vervaagt poriën. Met andere woorden: photoshop op handtasformaat.

Het concept

Pores & Matité is een handige twee-in-één noodkit om overal mee te nemen. Het doosje bevat ultradun, matifiërend papier en een wit, geperst poeder dat je kan aanbrengen met een minidonsje.

De ultra-absorberende velletjes zijn gemaakt uit hennep en houtpulp, en bevatten geen poeder of parfum. Ze drogen de huid niet uit en maken je make-up ook niet vlekkerig. Integendeel, de blaadjes glijden als zijde over je huid.

Het transparante poeder werkt als een gum. Je wist er alle imperfecties mee en het vermindert de zichtbaarheid van poriën en rimpels. Het geheim? Witte klei en microparels van Arabische gom. De microparels absorberen het natuurlijke vocht dat de huid produceert en maken de poriën glad. De witte klei bezorgt je de hele dag een matte huid. En, nog een handig pluspunt: omdat het product dertig keer lichter is dan de klassieke poeders, vermijd je een maskereffect.

marieclaire_clarinskit

Het resultaat

Een glimmende T-zone, wijde poriën op mijn neus en jukbeenderen, kleine kraaienpootjes in mijn ooghoeken; ik ben het ideale proefkonijn om deze nieuwe kit te testen. Als het zijn beloftes nakomt, verdwijnt hij niet meer uit mijn tas. Een snelle blik in de achteruitkijkspiegel en een afspraak binnen tien minuten, het ideale moment om over te gaan tot actie.

Van zodra ik het deksel van de Pores & Matité kit open, onthult het doosje het minidonsje. En die verbergt, op zijn beurt, het matifiërend papier. Ik neem voorzichtig een blaadje en probeer het niet te scheuren. Het oppervlak van tien op vier centimeter glijdt over mijn voorhoofd, neusvleugels, ogen en kin. En… de horror (of voldoening): het papier wordt volledig transparant, zoals het papier van een frietzak.

Klaar voor de tweede stap: een gefotoshopte huid. De sneeuwwitte kleur van het poeder jaagt me wat schrik aan (ik wil er liefst niet uitzien als een geisha). Ik dep een beetje product op het superzachte sponsje en breng het aan op mijn gezicht, erop lettend dat ik mijn probleemzones benadruk. De eerste constatering: het poeder is echt transparant.

Vanaf een zekere leeftijd raden make-upartiesten het gebruik van poeders af, omdat ze de neiging hebben om rimpels te accentueren. Dit kon je al lezen in ons artikel over make-up fouten die je ouder doen lijken. Doordat dit poeder dertig keer lichter is dan andere poeders, is dat nu niet het geval. Integendeel, de kleine lijntjes rond mijn ogen zijn compleet verborgen. Mijn frons is niet verdwenen, maar toch heel wat minder zichtbaar. En mijn poriën? Compleet uitgewist! Helemaal klaar voor een chique selfie en mijn afspraak. Het product is een echte aanrader, zelfs voor de iets oudere huid.

Kit Pores & Matité van Clarins, € 45 in de parfumerie.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Clarins, Getest, Getest door de redactie, Por.