Maak je voeten zomerklaar met deze tips van de pro’s
© rv

Maak je voeten zomerklaar met deze tips van de pro’s

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De zon schijnt, we mogen langer de terrasjes op en de zomervakantie komt er aan: bye bye lockdown voeten, eindelijk kunnen we opnieuw sandaaltjes aan. Geef wél je voeten eerst een verdiende opknapbeurt. Met deze vijf pro tips voor een perfecte pedicure.

Masseer en hydrateer elke avond

De huid van onze voeten is zeven keer dikker dan de huid van ons gezicht. Verzorg ze dus met een krachtige crème. “Breng na het reinigen en scrubben van de voeten een voedende voetencrème aan”, zegt Bernadette Delbôve van het Brusselse cosmeticamerk Delbôve. “En trek katoenen sokjes aan die je de hele nacht draagt. De opgewekte warmte zal de hydraterende, verzachtende, antiseptische en beschermende eigenschappen van de crème versterken. Zachte voeten verzekerd.”

Exfolieer voorzichtig

Een ontspannend voetbadje van 8 à 10 minuten is de perfecte manier om de hielen, hardnekkige eeltknobbels en nagelriemen te verzachten. Nadien vijl je het overtollig eelt weg met zachte, cirkelvormige bewegingen, met een eeltrasp of voetvijl. (Masseren met een scrub werkt ook). Vijl niet te hard, weet Delbôve. “Op de voetzolen moet een beschermlaagje, of wat eelt dus, blijven zitten. Anders wordt het lopen pijnlijk.” Maak de zijkanten van de voetzolen mooi glad, die zijn zichtbaar in sandaaltjes en slippers.

Lees ook: De beste zonnecrèmes om je gezicht te beschermen.

/

Knip knip

“Hou de teennagels kort, en knip ze recht af, om ingegroeide teennagels te vermijden”, zegt Rita Remark, nail artist en global lead educator bij essie. “Verfijn de vorm met een zachte nagelvijl.”

Buffen is een must

Nog een tip van essie: “Geef elke nagel een lichte scrubbeurt met een polijstblokje om ribbels glad te maken en eventuele resten te verwijderen met glanzende en gezonde nagels als resultaat”. Een essentiële stap in de behandeling, wanneer correct gedaan. Maar te veel polijsten kan de nagel verzwakken en splijten veroorzaken.

Lees ook: 6 tips voor het aanbrengen van zelfbruiner zonder strepen en sinaasappeleffect à la Donald Trump.

unsplash

/

Even afkicken

Laat de nagellak geen weken op de nagels zitten en las af en toe eens een pauze in tussen twee pedicures. “Nagellak zorgt er voor dat je nagels uitdrogen, de chemicaliën maken ze minder flexibel en minder sterk”, zegt Delbôve. Vooral donkere lakjes kunnen een chemische reactie teweegbrengen op je nagels, waardoor ze een gelige schijn krijgen wanneer je de nagellak met dissolvant verwijdert. Een base coat beschermt tegen de laagjes kleurige nagellak. Zijn je nagels toch verkleurd of dof door de nagellak: citroensap of tandpasta hebben een verblekend effect op nagels.

Shop onze favoriete producten hieronder:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Pedicure, Perfecte voeten.