De beste zonnecrèmes om je gezicht te beschermen
© MCB

De beste zonnecrèmes om je gezicht te beschermen

Leestijd: 1 min

We worden deze week beloond met heerlijke lentetemperaturen en dat vraagt om goede zonnecrèmes om je gezicht mee te beschermen. Wij zetten nog eens op een rijtje waarom je net een SPF moet gebruiken en verzamelen de beste producten voor jou. 

“365 dagen per jaar een zonnecrème gebruiken, is waarschijnlijk het meest belangrijke dat je kan doen qua gezichtsverzorging”, vertelt Paula Begoun van skincaremerk Paula’s Choice. “Omdat de zon verantwoordelijk is voor huidveroudering. Experts zeggen dat ongeveer 80% van wat wij zien als een ‘oude huid’ eigenlijk zonneschade is. Dat gebeurt ook op een bewolkte dag en de schadelijke stralen van de zon komen ook door het raam.”

Olivier Doucet, PharmD, PhD Vice President Research & Development Skin- & Suncare bij Lancaster, deelt die mening: “Het is heel belangrijk om je bij elke blootstelling aan de zon te beschermen. Niet alleen op het strand, maar ook tijdens een brunch op een terras of als je gaat joggen bijvoorbeeld. Uv-stralen zijn absoluut niet alleen sterk en schadelijk in de zomer. Ze zijn ook sterk tijdens de lente- en herfstperiode. Zelfs als je het warme gevoel van de zon niet kan voelen, is het nodig om je in te smeren met zonnecrème.”

Zonnecrèmes tegen huidkanker

Naast het feit dat schadelijke zonnestralen de belangrijkste oorzaak zijn van tekenen van huidveroudering, zoals bruine vlekjes, rimpels en een doffe huid, kunnen ze ook leiden tot huidkanker. Jaarlijks komen er in ons land ongeveer 42.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende en snelst stijgende vorm van kanker.

Professor del Marmol: “Huidkanker is een van de weinige kankers waarvan we de oorzaak kennen: er is een rechtstreeks verband tussen blootstelling aan uv-licht en huidkanker. Dat betekent dat we huidkanker grotendeels kunnen voorkomen. Maar daarvoor moeten we mensen sensibiliseren om hun gedrag te veranderen. Want hoewel bijna iedereen weet dat te veel zon schadelijk kan zijn voor zijn gezondheid, beschermen veel te weinig mensen zich in de praktijk. Met alle gevolgen van dien.”

Meer dan ooit is het dus belangrijk om een goede zonnebrandcrème te smeren. Hieronder vind je onze favorieten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 5 onmisbare beauty-apps, De beauty- en badkamergeheimen van Caroline Rigo en

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Skincare, SPF, Zonnebrand.