Chanel FW21/22: het startschot van de ‘roaring twenties’
© Inez & Vinoodh

Chanel FW21/22: het startschot van de ‘roaring twenties’

Leestijd: 1 min

Vandaag presenteerde Chanel de prêt-à-portercollectie voor de herfst-winter van 2021/2022. De show werd gefilmd door het Nederlandse fotografenduo Inez & Vinoodh vanuit de Parijse nachtclub Castel. Wij keken mee en vertellen je wat je moet weten. 

/

“Ik hou van contrasten, daarom koos ik voor een kleine ruimte om de meer volumineuze winterstukken in te tonen. Geen idee of dit te maken heeft met de tijd waarin we leven, maar ik wilde iets warms, levendigs. Ik stelde me voor dat de modellen een show voor zichzelf zouden houden, van kamer naar kamer zouden gaan, elkaar zouden kruisen in de trappenhuizen, hun jassen zouden opstapelen in de garderobe en naar de volgende verdieping zouden gaan om zich om te kleden. En ik dacht aan de shows waar Karl me over vertelde, toen de modellen vroeger zichzelf aankleedden en hun eigen make-up deden”, zegt creatief directeur Virginie Viard over de sfeer van de show.

Lees ook: Hermès FW 21/22: een performance in drie aktes.

/

Chanel FW21/22

En de collectie zelf? We laten onze fashion director Elspeth Jenkins aan het woord: “Een overdaad aan glitter, pailletten en kleurrijke tweeds: het is alsof Virginie Viard met deze collectie het officiële startschot wil geven voor de roaring twenties. Een tijdperk van decadentie en jezelf optutten voor een koffiedate dringt zich op, zoveel is duidelijk. En oh my parelkettingen, wat hebben wij er zin in.

Lees ook: Dior FW21/22: een ode aan de (sprookjes)vrouw.

De mix met licht denim en pastels zorgen ervoor dat elke generatie zich een Chanel-girl wil blijven voelen. Of het nu in een cropped jasje, een klassiek zwart mantelpakje of die fuchsia salopette van model Jill Kortleve is.”

/

Angèle draagt Chanel

Last but not least stuurde het Franse modehuis stuks uit de collectie op naar enkele celebs. Zij werden eveneens op de foto vastgelegd door het Nederlandse fotografenduo. Onder andere Margaret Qualley, Whitney Peak, Victoria Song en Caroline de Maigret zijn te zien op de beelden. En ook onze Belgische trots: zangeres Angèle. Bekijk haar foto hieronder.

Inez & Vinoodh

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Angele, Chanel, Fw21/22, Paris fashion week.