COLLAB: Louis Vuitton + Jeff Koons = Master(s)pieces
© Louis Vuitton

COLLAB: Louis Vuitton + Jeff Koons = Master(s)pieces

Door Anouk Van Gestel
Leestijd: 1 min

Louis Vuitton verrast ons eens te meer met een creatieve uitspatting. Zo lanceerde het merk gisterenavond in het Parijse Louvre een nieuwe handtassencollectie in samenwerking met de Amerikaanse artiest Jeff Koons.

De collectie Masters bestaat uit vijf tassen met telkens een print van een wereldberoemde kunstwerk. Zo is er een handtas met een print van de Mona Lisa van Leonardo de Vinci, één met Jacht op Leeuw, Tijger en Luipaard van Rubens, één met La Gimblette van Fragonard, één met Tarweveld met cipressen van Van Gogh en één met  Mars,Venus and Cupid van Titiaan.

De gekozen werken maken deel uit van de reeks Gazing Ball van Jeff Koons. Eind 2015 exposeerde hij in New York al klassieke schilderijen, opgeblazen op afficheformaat met een grote blauwe bol ervoor. “In mijn reeks Gazing Ball staat de blauwe bol symbool voor het universum, een symbool van generositeit dat alles weerspiegelt op 360◦ en ons zegt waar we ons bevinden in de tijd en de ruimte. Ik gebruikte de blauwe bol niet op de handtassen, omdat het logo en de opvallende letters met de namen van de kunstenaars al genoeg voor zich spreken”, verklaart Jeff Koons.

De Masters collectie is beschikbaar vanaf 28 april in alle 450 winkels van Louis Vuitton. Elke handtas, ter waarde van € 2.100, bevat een biografie en portret van de twee artiesten, en een vermelding van het museum waar het kunstwerk wordt tentoongesteld.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.