Maison Ruinart x Liu Bolin: de artistieke samenwerking om dit weekend te ontdekken op Art Brussels
© pers

Maison Ruinart x Liu Bolin: de artistieke samenwerking om dit weekend te ontdekken op Art Brussels

Door Manon de Meersman & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Elk jaar gaat het prestigieuze champagnehuis Ruinart een samenwerking aan met een kunstenaar voor een uitzonderlijke capsulecollectie. Dit jaar valt de eer te beurt aan Liu Bolin die ons aan de hand van acht prachtige foto's meeneemt naar het universum van Ruinart, gezien door zijn kunstige ogen.

‘Reveal the (in)visible’ heet de samenwerking tussen het prestigieuze Maison Ruinart en de Chinese kunstenaar Liu Bolin. Geboeid door wat er zich in Maison Ruinart achter de schermen afspeelt, neemt hij ons met zijn camera mee in de coulissen, de plaats waar de beruchte champagne effectief gemaakt wordt. Het champagnehuis gaf hem carte blanche en dus opteerde Bolin ervoor om het gezicht te tonen van de mensen die dag in dag uit met de champagne in de weer zijn.

Ruinart x Liu Bolin in acht indrukwekkende beelden

De plekken waar de beelden gemaakt zijn, heeft Bolin op voorhand zorgvuldig bestudeerd. Hij koos ze dan ook niet zomaar. Van de wijngaarden tot de productiekamers slaagt de kunstenaar erin om de essentie van het champagnehuis te vatten zoals weinig anderen het hem zouden nadoen.

Een oefening in kunstige camouflage, zo kan je de beelden nog het best omschrijven. Liu Bolin zelf zit in elke foto verstopt, soms in het gezelschap van één of meerdere werknemers van Ruinart.

De Maison Riunart x Lui Bolin beelden kan je dit weekend (tot en met 22 april) bewonderen tijdens Art Brussels, Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel, www.artbrussels.com.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Art Brussels, Champagne, Liu Bolin, Ruinart.