Latte make-up: zo creëer je de virale TikTok-trend
© Spotlight Launchmetrics

Latte make-up: zo creëer je de virale TikTok-trend

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Latte make-up kenmerkt zich door warme, bruine en karamelkleurige tinten. De make-uplook is geïnspireerd door de kleuren van een café latte, oftewel koffie met melk. Een woordje uitleg bij de trend.

/

De TikTok-trend draait om het creëren van een natuurlijke, gloeiende look met zachte, subtiele kleuren die een bronzen en sunkissed effect geven. De stijl is populair vanwege zijn veelzijdigheid en het vermogen om een frisse, natuurlijke look te geven die geschikt is voor dagelijks gebruik of een subtiele glamoureuze uitstraling.

De belangrijkste kenmerken van latte make-up zijn het gebruik van warme neutrale oogschaduw in bruintinten, karamel en taupe op de oogleden om een zachte, rokerige look te creëren.

Zo creëer je de look

Highlighters in warme, gouden en karamelkleurige tinten accentueren de jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog waardoor een mooie gloed ontstaat. De wenkbrauwen worden lichtjes bijgevuld en geborsteld voor een natuurlijke uitstraling.

Latte-make-up

Spotlight Launchmetrics

Warme blushes en bronzers in bronskleurige tinten geven de huid een gezonde gloed en een sunkissed look. Tot slot worden neutrale lippen gecreëerd met lippenstiften of lipgloss in nude, beige en zachte bruintinten voor een natuurlijke afwerking.

/

Onze favoriete latte make-up producten

Lees ook: Kapselinspiratie: zo bescherm je je haar en hoofd tegen de zon

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Latte make-up, Make-up.