CULTUURTIP: La La Land in concert komt naar België!
© pers

CULTUURTIP: La La Land in concert komt naar België!

Door Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

La La Land kunnen we gerust dé filmrevelatie van 2016 en zelfs 2017 noemen. De film liet niet alleen wereldwijd de bioscoopzalen vollopen, ook Oscars, Golden Globes, Bafta's en dergelijke meer stoomden letterlijk binnen. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de zangcapriolen van Ryan Gosling en Emma Stone is er na de film nu ook het live concert. Eén goede raad: boek nu direct je tickets! 

La La Land in concert brengt film en muziek op een unieke wijze samen. Toegegeven, de romantische musical deed dat al op onnavolgbare wijze, maar deze live concerten schakelen nog net een versnelling hoger. Wat moet je je daar exact bij voorstellen? Wel, de film vertoond op een groot scherm met de originele stemopnames van Emma Stone, Ryan Gosling en John Legend, maar ook met live begeleiding van een 80-koppig symfonisch orkest dat voor de gelegenheid de met een Oscar bekroonde soundtrack van componist Justin Hurwitz voor zijn rekening neemt.

In Los Angeles, de filmstad waar de musical zich ook afspeelt, gaat La La Land in concert eind mei al in première. Op 26 en 27 mei brengt een symfonisch orkest de muziek live in de Hollywood Bowl, daarna trekt het filmconcert op wereldtournee. In ons land houdt de trein drie keer halt: op 18 oktober in de Antwerpse Stadsschouwburg, op 19 oktober in Vorst Nationaal (Brussel) en op 22 oktober in het Kursaal Oostende.

‘La La Land in concert, op 18/10 in Antwerpen (Stadsschouwburg), op 19/10 in Brussel (Vorst Nationaal) en op 22/10 in Oostende (Kursaal). Meer info en tickets vind je op www.filmtickets.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Emma Stone, Film, Kursaal Oostende, La La Land, La la land in concert, Musical, Ryan Gosling, Stadsschouwburg Antwerpen, Vorst Nationaal.