Krijg de perfecte summerproof voeten in acht stappen
© Shutterstock

Krijg de perfecte summerproof voeten in acht stappen

Leestijd: 2 min

Weinig mensen vinden voeten hun mooiste lichaamsdeel, maar een goede verzorging kan vaak al wonderen doen. De zomer is het seizoen waarin je voeten gezien mogen worden in een leuk paar sandalen. Met deze acht eenvoudige stappen krijg jij deze zomer de perfecte voeten.

1. Begin met een voetbad

Voeten krijgen overdag veel te verduren. Ze worden de hele dag lang opgesloten in warme schoenen en verzetten vaak kilometers. Een lauwwarm voetbad kan na een lange dag wonderen doen. Het werkt niet alleen ontspannend, want het maakt je voeten ook zachter waardoor het gemakkelijker wordt om ze te verzorgen.

/

2. Verwijder eelt

Wist je dat eelt eigenlijk een belangrijke beschermer is van je voet? Door regelmatige druk ontstaan er kleine ontstekingen in de lederhuid waardoor je huid eelt gaat aanmaken. Om eelt te vermijden zorg je dus best dat je schoenen perfect passen! Indien je toch last hebt van eelt breng je best eerst een zachte voetscrub aan. Hardnekkige eelt kan je daarna verwijderen met een puimsteen of een voetvijl.

/

3. Hydrateer

Net zoals de rest van je lichaam, moeten ook je voeten regelmatig gehydrateerd worden. Je kiest best voor een crème of lotion met urea. Het ingrediënt zorgt ervoor dat de huid beter vocht op kan slaan en stabiliseert de natuurlijke barrière van je huid.

/

4. Breng een voedend masker aan

Maskers voor je voeten, ze bestaan! Verwen je voeten voor de zomer net dat tikkeltje extra met een voedend masker. Een voetmasker is het ideale me-time moment en het maakt je voeten zachter dan ooit.

 

/

5. Knip je nagels bij

Nu jouw voeten zijdezacht aanvoelen, is het tijd om wat aandacht te spenderen aan je teennagels. Knip je teennagels tot op een verzorgde lengte. Maak ze niet te kort, want anders heb je meer kans op infecties! Ga daarna met een vijl te werk om ruwe randjes te vermijden en je nagels meer vorm te geven. Probeer je nagels wel zo recht mogelijk te houden, anders kunnen je nagels ingroeien en dat wil je absoluut vermijden.

/

6. Maak ze zachter met een nagelriemcrème

Maak je nagelriemen zachter met behulp van een speciale crème of lotion. Daarna kan je ze voorzichtig achteruit duwen met een nagelriemverzorger.

/

7. Verzorg je nagels

Soms kunnen je nagels erg breekbaar, droog of zelfs beschadigd aanvoelen. Dan grijp je best naar een nagelverzorging, voor het probleem nog meer uit de hand loopt. OPI bijvoorbeeld heeft een zeer uitgebreide selectie verzorgingsproducten voor elk mogelijk probleem. Met een likje van de verzorgende nagellak zien je teennagels er in geen tijd weer gezonder dan ooit uit.

/

8. Gebruik een voetdeodorant!

Tijdens de warme zomerdagen kan je wel eens last krijgen van onaangename geurtjes aan je voeten. Sommige mensen zweten nu eenmaal sneller dan anderen, waardoor het probleem ook moeilijk te vermijden valt. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook deodorant voor je voeten! Met een handige spray of deo scrub, vermijd je voortaan die gênante stinkvoeten.

Meer lezen? Living Coral: zo draag je de kleur van 2019 op je gezicht en nagels5 verzorgingssets die je gewoon kan meenemen in je handbagageWaarom beautyliefhebbers wereldwijd in de ban zijn door de ‘Skincare Fridge’.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Perfecte voeten, Voetscrub, Voetverzorging.