Kort, pittig kapsel voor de zomer? Dit moet je weten
© Imaxtree

Kort, pittig kapsel voor de zomer? Dit moet je weten

Leestijd: 1 min

De pixie, oftewel het ultrakort kapsel, werd in de jaren 50 populair dankzij Audrey Hepburn. Veel sterren volgden haar voorbeeld om anno 2021 een comeback te maken. Overweeg je om zelf te gaan voor deze kort, pittige look? Wij vertellen je alles wat je moet weten. 

Voor wie?

Dit is een geknipt kapsel om een fijne haardos dikker te laten lijken en het staat iedereen, op voorwaarde dat je geen te zware nek hebt. Vanaf dertig jaar kan je het effect van dit kapsel verzachten door de haarlokjes voor je oren fijner te houden en het haar op je kruin langer te laten.

Bij de kapper

Dit is een veeleisend kapsel, want kort haar is gezonder en groeit dus sneller. Dit kapsel moet ongeveer elke twee maanden geknipt worden. Als je het beu bent kan je redelijk snel over naar een korte bob (haar tot net boven de schouders, nvdr). 

De routine thuis

Kort haar wordt minder snel vuil. Twee keer per week wassen is voldoende. Gebruik daarna een conditioner of een masker, als je droog of gekleurd haar of highlights hebt. Probeer eens een shampoo bar. Dit ecologisch en praktische alternatief zonder siliconen gaat even lang mee als twee flessen shampoo, schuimt zoals een klassiek product en is net zo romig. Shop hieronder enkele van onze favorieten:

Wie golvend haar, krullen en/of kroeshaar heeft, gebruikt beter hydraterende shampoo’s, leave-in conditioners en curl defining crèmes. Zo vermijd je pluizig haar, en krijg je mooie, gedefinieerde krullen. Vrouwen met fijn, eerder plat haar zijn gebaat bij producten die volume creëeren.

Styling

Droog je haar met de haardroger, terwijl je het met je vingers kamt om de wortels los te maken en in model te brengen. Modelleer nooit met een kam en blaas er ook niet te veel volume in, want dan krijg je een oubollige coupe. Het allerbelangrijkste is dat je de pixie warrig draagt. Wax is daarvoor de beste oplossing.

Het juiste accessoire

Niets in je haar. Wij gokken op mooie, asymmetrische oorbellen.

Inspiratie

A.P.C. SS19 – Imaxtree

AWAKE SS20 – Imaxtree

AALTO FW19 – Imaxtree

Haider Ackermann SS19 – Imaxtree

Acne Studios FW19 – Imaxtree

Agnona FW20 – Imaxtree

Agnona FW20 – Imaxtree

Ami FW21 – Imaxtree

Annakiki FW19 – Imaxtree

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 10 kleuren nagellak voor zomerfrisse nagels, 5 tips die uitlopende mascara verhelpen en 10 lichte en frisse parfums voor de zomer.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dun haar, Kapsel, Kapsels.