Weekendtip: Kleinhouse Open Air festival in Antwerpen
© Pers

Weekendtip: Kleinhouse Open Air festival in Antwerpen

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Hou je van elektronische muziek, exotisch eten en experimentele kunst? Dan moet je deze zaterdag zeker naar het Kleinhouse Open Air festival in Antwerpen. Je kan er dansen tot in de vroege uurtjes op een gezellig boetiekfestival in open lucht!

Het Kleinhouse Open Air festival vindt dit jaar voor de derde keer plaats aan het Noordkasteel in Antwerpen. Op zaterdag 20 mei  kan je er terecht voor een unieke belevenis in openlucht (laten we hopen dat de weergoden zin hebben om mee te doen).

De line-up met dj’s als Roman Flügel, Palms Trax en Elias Mazian staat alvast garant voor een mix van de leukste elektronische muziek van het moment. Wil je graag zelf ook je dj-talent tonen aan de wereld? Dan kan, op het open deck stage, waar je met een simpele USB-stick je eigen muziekkunsten kan demonstreren aan de draaitafel.

Kleinhouse

Kleinhouse

Maar er is meer, want het Kleinhouse Open Air festival wil een totaalbeleving zijn. Daarom is het terrein ingericht met gezellige vintage meubels en handgemaakte versiering. In de experience zone kan je je tegoed doen aan allerlei bijzondere culinaire specialiteiten zoals, voor wie durft, een insectenburger. Verder kan je er ook heerlijk bier degusteren of genieten van een verfrissende cocktail.

Kleinhouse

Kleinhouse

De organisatoren hebben ook gedacht aan de kunstliefhebbers. Laatstejaarsstudenten van het Sint Lukas in Gent zullen komende zaterdag vier bijzonder installaties tentoonstellen, waaronder een opvallend lichtspektakel.

Ten laatste nog een leuk detail: milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn hier troef. Waar kan, wordt gebruikgemaakt van herbruikbare materialen, afval wordt zoveel mogelijk vermeden of gesorteerd en ook auto’s zien de festivalorganisatoren liefst gevuld met meer dan één of twee personen. Daarom vind je komende zaterdag een groot carpoolkrijtbord op het festival. Bedoeling is dat je je naam daarop noteert als je een lift zoekt of ruimte hebt voor een paar extra passagiers. Een topidee, als je het ons vraagt!

Kleinhouse Open Air festival, op zaterdag 20 mei, Noordkasteel-Oost, 2030 Antwerpen. Tickets kan je reserveren via de website www.kleinhouse.be

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Festival, Food, Kleinhouse Open Air, Kunst, Muziek.