Kappers terug open: dit is dé haartrend van het moment
© Imaxtree

Kappers terug open: dit is dé haartrend van het moment

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

In navolging van celebs als Chrissy Teigen, FKA Twigs en Gigi en Bella Hadid wagen ook steeds meer gewone stervelingen zich aan oranje-achtige of rode kapsels. Van een coupe saai naar een fashionable kapsel doe je met deze tips van de pro’s.

We beginnen met goed nieuws. De meeste vrouwen zien er beeldig uit met de populaire haartrend. “Iedereen komt weg met koper”, zegt Jessy Dhondt, kleurconsulente bij Dirk De Witte Kappers. “De juiste tint koper, oranje of rood kiezen, hangt af van je huidskleur en je natuurlijke haarkleur. Blondines met een bleke huid en blauwe ogen staan mooi met goudkoper. Brunettes en donkere types opteren best voor kastanjebruin met een rode gloed of roodkoper.

Er zijn veel verschillende tinten rood, zoals felrood, blondkoper, koudkoper en koperoranje. Kies samen met je kleurspecialist de beste kleur uit. Persoonlijk hou ik altijd rekening met de stijl van de persoon die ik in mijn kappersstoel heb. Een vrouw die bijvoorbeeld dagelijks felrode lippenstick gebruikt, zou ik afraden om het haar feloranje te verven.”

Lees ook: Rijstwater zou je haar sneller doen groeien, zo maak je het.

Wat moet je weten voor je voor koper gaat? “Koper is een fantasiekleur, het is dus geen natuurlijke kleur”, gaat Jessy verder. “Een kunstmatig koperpigment vergt onderhoud. Het gebruik van een speciale shampoo en conditioner zijn een must. Die houden het toegevoegde pigment langer vast en voorkomen dat je mooie kleurtje dof en vaal wordt. Koper is onvoorspelbaar: het resultaat hangt af van verschillende factoren zoals de basis van het haar, de uitgroei en de kleur van de lengtes. Hoewel er tegenwoordig kwalitatieve DIY kleurkits bestaan, is de meest veilige optie om naar de kapper te gaan voor een oranje of rode haarkleuring. Men zal een analyse maken van het haar, het risico dat het misloopt is kleiner.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Wennen

Voor je all the way een redhead wordt, moet je jezelf de tijd geven om aan de – drastische – verandering te wennen. “Om van de trend te proeven zonder je er meteen volledig aan over te geven, kan je beginnen met het verven van je voorste lokken”, zegt Alex Henriche van het Brusselse kapsalon Maison Roger. “Wil je een nieuwe kleur uittesten om te kijken of die bij je past of wil je een tijdelijk effect, dan kun je voor een uitwasbare spoeling gaan. Die blijft enkele wasbeurten in je haar zitten. We raden sommige klanten zelfs aan om een paar dagen een pruik te dragen. Op die manier kunnen ze verschillende tinten testen, en pas nadien een definitieve keuze maken.”

Na het kappersbezoek wil je je kleuring natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Vergeet dus de aangepaste naverzorging niet.

Lees ook: Shop lokaal: 7 nieuwe hotspots voor beautyliefhebbers.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Kapper, Kapsel, Kapseltrends.