Nieuw jobplatform Talentree wil meer diversiteit op Belgische arbeidsmarkt
© Pers

Nieuw jobplatform Talentree wil meer diversiteit op Belgische arbeidsmarkt

Door Lore Jans
Leestijd: 1 min

In maart stelden we je drie powervrouwen voor die via Start It @kbc hun eigen zaak waren begonnen. Ook Hannelore Waterschoot lanceerde via kbc haar project talentree.be, een jobplatform dat volledig in teken staat van meer diversiteit op de Belgische arbeidsmarkt.

Onze maatschappij is erg divers. Toch blijkt diversiteit geen must binnen de bedrijfsmuren. Belgische bedrijven lijken immers te geloven dat een team van gelijkaardige personen een betere prestatie levert dan een diverse groep mensen. Hannelore Waterschoot, de dame achter diversiteitsplatform talentree.be, gelooft echter net het omgekeerde en ook onderzoek bevestigt haar idee. Een divers team zorgt op lange termijn voor een open visie, meer creativiteit en een beter resultaat.

Daarom besloot Hannelore een jobplatform op te starten dat internationaal talent wonende in België in contact brengt met Belgische werkgevers en vice versa. Multiculturaliteit is immers interessant, zowel voor bedrijven met een internationale afzetmarkt, als voor bedrijven die enkel binnen onze landsgrenzen opereren. Dat is het resultaat van de toenemende globalisering.

Bovendien is het logisch dat, wanneer een bedrijf zijn pijlen richt op bepaalde culturen, het die culturen ook probeert te begrijpen. Hannelore is dan ook van mening dat multiculturaliteit leidt tot innovatie en vanuit sociaal oogpunt wenselijk is, aangezien een bedrijf een reflectie moet zijn van de maatschappij waarin het actief is.

Daarom startte ze in augustus 2016 met Talentree. Inmiddels heeft ze al een tiental klanten, het bewijs dat haar visie steek houdt. In the war on talent, zoals de rekruteerders het zelf noemen, gaan steeds meer bedrijven internationaal op zoek naar kennis, ideeën en talent.

Het is een evolutie die Hannelore zeker geen windeieren legt en ze heeft dan ook grootse plannen voor de toekomst. Binnen vijf jaar zou ze graag dé referentie zijn in België voor bedrijven die op zoek zijn naar internationale arbeidskrachten, en voor dat internationale talent zelf. Daarna plant ze Europa te veroveren. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

jobplatform talentree diversiteit arbeidsmarkt

Lore Jans

Meer informatie over Talentree vind je op talentree.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Diversiteit, Hannelore Waterschoot, Jobplatform, Talentree.