Must see: de Inter-weaving Wæves tentoonstelling
© Pers

Must see: de Inter-weaving Wæves tentoonstelling

Leestijd: 1 min

Nog niet zo lang geleden een gezamenlijk afstudeerproject, vandaag een volwaardige tentoonstelling: Inter-weaving Wæves toont het werk van twee jonge kunstenaars. De interdisciplinaire expo is van 23 november tot 3 december te bewonderen in de Gallery Louiza in Antwerpen.

Enkele maanden geleden werkten masterstudent fotografie Casper Fitzhue en bachelorstudent grafisch ontwerp Alexander Voutchkov samen aan een groots afstudeerproject. Hiervoor wisten ze een 60-tal artiesten, stylisten, dansers, modellen en acteurs gedurende drie dagen bij elkaar te krijgen. Het resultaat: een reeks tot de verbeelding sprekende portretten van mensen in beweging. Letterlijk en figuurlijk, want Casper en Alexander wilden geen momentopnamen maken, maar een proces van verandering vastleggen.

Vandaag, enkele maanden en een diploma later, breien de twee kunstenaars een vervolg aan hun samenwerking. In plaats van de afgewerkte kunstwerken als einddoel te beschouwen, wat meestal het geval is bij samenwerkingen, leggen Casper en Alexander de nadruk op de samenwerking zelf. Hierbij maken ze de vergelijking met het fenomeen interferentie in de fysica, waarbij twee of meerdere golven elkaar versterken. Vandaar ook dat de tentoonstelling de naam Inter-weaving Wæves meekreeg.

Met deze golfachtige structuur als model voor hun samenwerking creëerden Casper en Alexander een installatie waarbij ze gebruikmaakten van fotografie, illustratie en storytelling om te weerspiegelen hoe de creatieve dialoog primeert op de resulterende stukken. Terwijl het fotografische werk van Casper naar buiten reikt en erop doelt mensen te verbinden, bieden de illustraties van Alexander net een inwaartse kijk in de geest en zijn emoties. De tentoonstelling nodigt de bezoeker uit het universum dat de twee samen creëerden te verkennen.

Inter-weaving Wæves

Casper Fithue & Alexander Voutchkov

Inter-weaving Wæves, Gallery Louiza Antwerp, Louizastraat 13, 2000 Antwerpen. Vernissage op donderdag 23/11 van 18u tot 21u (meer info via het Facebookevent), Tentoonstelling open voor publiek op 24/11 van 13u tot 21u en van 25/11 tot 3/12 van 13u tot 18u, www.gallerylouiza.com.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Alexander voutchkov, Casper fitzhue, Expo, Fotografie, Grafisch ontwerp, Louiza gallery antwerp, Tentoonstelling.