In deze pop-upwinkels in Antwerpen scoor je last minute cadeaus
©

In deze pop-upwinkels in Antwerpen scoor je last minute cadeaus

Leestijd: 1 min

Nog geen tijd gehad om te kerstshoppen? In deze pop-upwinkels in Antwerpen is er voor elk wat wils. 

/

Fragille

Gille Peeters ontwierp al tijdens haar studie edelsmeden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen juwelen onder de naam Fragille. Nu is het haar full-timejob. Met haar werk wil ze het clichébeeld van juwelen doorbreken. Ze gebruikt klassieke premium materialen, maar kiest resoluut voor abstracte en organische vormen die te midden houden tussen moderne kunst en draagbaarheid. Haar juwelen zijn uniseks en allemaal handmade door haarzelf in Antwerpen. Net als vorig jaar opent Gille steevast een paar maanden een pop-upwinkel in de Kammenstraat in Antwerpen.

Kelly Fober

Kammenstraat 55, 2000 Antwerpen. Meer info op de website

/

Mieke Dierckx

De Belgische handtassenontwerpster Mieke Dierckx ruilt sinds begin deze maand haar thuisstad Westerlo in voor een pop-upwinkel in ’t Stad. “Ik ontwerp tijdloze handtassen voor vrouwen”, zo vertelde Mieke eerder aan Marie Claire. Haar handtassen zijn seizoensloos, duurzaam en eerlijk gemaakt. Wie minder geld te besteden heeft, kan ook een Smiley Keychain aanschaffen. Haar oudste zoon ontwierp deze sleutelhanger, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat van de Warmste Week.

Schuttershofstraat 28, 2000 Antwerpen. Meer info op de website

/

Rum Room

Na eerdere succesvolle edities van de Rum Room in Antwerpen, opende BACARDÍ begin december opnieuw de deuren van een eigen pop-upshop in het centrum van ’t Stad. Je ontdekt er de wereld van de premium varianten van ’s werelds meest bekroonde rum, namelijk drie donkere exemplaren; BACARDÍ Añejo Cuatro, Reserva Ocho en Gran Reserva Diez. De rums zijn in de giftstore in een exclusieve geschenkverpakking in gelimiteerde oplage te koop, die voormalig Olympisch kampioen Élodie Ouedraogo ontwierp.

Schrijnwerkersstraat 12, 2000 Antwerpen. Meer info op de website

/

Lagomkind

Lagomkind is een gloednieuwe webshop geïnspireerd op Scandinavische principes, waarbij genieten van de kleine momenten centraal staat en waar minimalisme en simpliciteit kernwoorden zijn. Oprichtster Véronique verkoopt er alles op dat je nodig hebt om een moment te nemen om lief te zijn voor jezelf. Denk aan duurzame en kwaliteitsvolle kinder- en babykleding en benodigdheden, homewear voor dames en decoratie. Aankomend weekend (18 en 19 december) opent ze een fysieke pop-up bij Racine in PAKT Antwerpen.

Lamorinierestraat 161, 2000 Antwerpen. Meer info op de website

/

A Better Blend

Al sinds 2016 baten Anouk Taeymans en Sophie Peelman samen voor de feestdagen de pop-upshop A Better Blend uit. Ze verkopen er verschillende Belgische merken onder één dak, zoals flessen Gimber, juwelen van Ellen Debie Ceramics, beautyproducten van Maiwe, en handtassen van Tres sis zero. Kortom, ideaal om originele én lokale cadeaus te kopen. Of zoals ze het zelf omschrijven: “In tegenstelling tot het chaotische kerstshoppen in veel winkels, creëert A Better Blend een frisse en gezellige winkelervaring. Al je gifts in één keer scoren? Yes please!”

Pers

Grand Bazar, beddenstraat 2, 2000 Antwerpen. Meer info op de website

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Kerst, Kerst 2021.