5 tips van experts om je huid in topconditie te houden tijdens de winter
© Imaxtree

5 tips van experts om je huid in topconditie te houden tijdens de winter

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Koude temperaturen, gure wind, regenbuien en droge lucht: onze huid krijgt het dezer dagen hard te verduren. Een goed moment om de huid wat extra verzorging te bieden. Met deze tips van professionals.

“November is de perfecte maand om de huid te laten herstellen van zonbeschadiging die je tijdens de zomermaanden hebt opgelopen en zich voor te bereiden op extreme kou”, zegt Kelly den Blanken van Image Skincare. Doordat de huid het in de winter moeilijk heeft om vocht vast te houden, komt het er op aan om ze op verschillende manieren te voeden. “Hydratation is key. Door te hydrateren vul je de ontbrekende huidvetten aan, verdampt er minder vocht uit de huid en wordt het vocht in de huid beter vastgehouden. De huid vindt het prima: tijdens de wintermaanden naar een rijkere crème met een hoger lipidengehalte overstappen.”

De winter is ook ideaal om een meerdaagse kuur met zwaardere ingrediënten zoals zuur en retinol in te lassen. “Deze ingrediënten matchen beter met koud dan met zonnig weer. Tijdens het gebruik van deze ingrediënten kan de huid immers gevoelig zijn voor zon, zonnestraling en zonlicht. Ook hyaluronzuur kan deugd doen: het zuur kan tot 1000 x zijn eigen gewicht vasthouden aan vocht. Het aangewezen product om de huid te voorzien van een hydratatieboost.”

Masker tegen effecten winterweer

De huid heeft in de winter meestal niet genoeg met één laagje crème vinden ze bij L’Oréal Paris. Voeg daarom een wekelijks masker toe aan je huidverzorgingsroutine. Maskers bevatten een hogere concentratie aan voedingsstoffen en geven daardoor de huid een instant boost. Ziet de huid rood of voelt ze wat schraal aan? Bewaar de maskers in de koelkast zodat ze de huid meteen kunnen kalmeren.

Lees ook: Dit zijn de meest gegoogelde skincare ingrediënten van 2020.

Een tip van bij Garnier: vermijd lange en te warme douches. Heet water is vragen om een droge winterhuid. Te veel warm water veroorzaakt een verhoogde verdamping van de natuurlijke hydratatie van de huid. Douch dus kort maar krachtig: 10 minuten met lauw water is voldoende. De finishing touch na het douchen? Dep de huid droog met een microvezelhanddoek om de huid zo weinig mogelijk te irriteren en hydrateer meteen na het douchen. Als de huid nog wat vochtig is, neemt ze de voeding het best op en kan ze het vocht ‘vergrendelen’. Een douche voor het slapen gaan? Breng dan ook meteen je nachtcrème aan.

Een geconcentreerd serum

Wat laatste advies van Carolina Pizzutilo van Ada Studios: “Wat ik vaak een goede oplossing vind, is een extra voedend en geconcentreerd serum toevoegen aan je routine. Je smeert die voor je je dag – en nachtcrème aanbrengt. Het is namelijk tijdens je slaap dat de huid het meest herstelt. En onderschat niet wat de kwaliteit van je slaap met de huid doet.”

Een aantal van onze favorite producten om de effecten van winterweer op je huid tegen te gaan:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, L'Oréal Paris, Skincare.