Zien: de leukste foto’s van het huwelijk van Pippa Middleton
© Getty Images

Zien: de leukste foto’s van het huwelijk van Pippa Middleton

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Het meest besproken huwelijk van het jaar vond afgelopen zaterdag plaats in de St.Marks kerk in Englefield. De knappe Pippa Middleton, zus van de Hertogin van Cambridge, stapte toen in het huwelijksbootje met de 41-jarige James Matthews. Dit zijn enkele van de leukste beelden van het sprookjeshuwelijk.

De 33-jarige Pippa werd bekend dankzij The royal wedding van haar zus Kate Middleton. Toen ging alle aandacht naar haar prachtige jurk en werd de term Pippa-poep in het leven geroepen. Afgelopen zaterdag was het haar beurt om het ja-woord te zeggen tegen verloofde James Matthews.

De trouwjurk van Pippa was de afgelopen weken het meest besproken onderwerp. Zaterdag werd eindelijk onthuld dat ze koos voor een jurk van Giles Deacon en pumps van Manolo Blahnik. Een ding is zeker: de prachtige Pippa straalde naast haar aanstaande echtgenoot.

trouw Pippa

Getty Images

Natuurlijk was Kate Middleton aanwezig op het huwelijk van haar jongere zus. Pippa was de maid of honour op het huwelijk van haar zus enkele jaren geleden, maar zelf nam Kate deze rol niet op zich. Als toekomstige koningin zou ze te veel aandacht opeisen op de mooie dag van haar zus en dat wou ze vermijden.

Toch stond de Hertogin van Cambridge de hele dag klaar voor haar zus Pippa. Ze begeleidde de bruidskinderen en moest ze af en toe aanmanen tot stilte. Ook hielp ze om de sleep van de bruidsjurk goed te leggen voor Pippa de kerk binnenstapte.

huwelijk Pippa

Getty Images

huwelijk Pippa

Getty Images

In totaal waren er vier bloemenmeisjes en vier bruidsjonkers aanwezig op het huwelijk van Pippa Middleton. De twee kinderen van Kate en prins William, prins George en prinses Charlotte,  zagen er ongelooflijk schattig uit in hun bijzondere outfits.  Kate Middleton ondervond aan de levende lijve dat het niet eenvoudig is om acht kinderen in het gareel te houden. Een van de bruidsjonkers stal zelfs even de show terwijl hij ondeugend het peace-teken met zijn vingers maakte – iets waarvoor hij later op de vingers werd getikt, aangezien dit teken voor de Engelsen een obsceen gebaar is wanneer het wordt uitgevoerd met de handpalm naar binnen toe.

huwelijk Pippa

Getty images

De kleine deugniet was trouwens niet het enige kind dat berispt werd omwille van zijn gedrag. Ook de kleine prins George kreeg een standje van zijn moeder toen hij, in navolging van zijn tweejarige zus (die het per ongeluk deed), moedwillig op de sleep van Pippa’s trouwjurk ging staan. Prijskaartje van het kanten wonder? Zo’n 45.000 euro. Maar geef toe: het onschuldige gezicht dat hij maakt na zijn uitbrander maakt alles terug goed, toch?

huwelijk Pippa

Getty Images

Op het huwelijk van het jaar horen natuurlijk ook heel wat beroemde gasten. De Zwitserse tennisster Roger Federer was een van 350 genodigden. Naast familie was er nog andere royalty aanwezig, zoals prinses Eugenie van York.

huwelijk Pippa

Getty Images

Ook de broer van de bruidegom, Spencer Matthews, kon niet ontbreken. De reality-tv-ster schijnt nogal een rokkenjager en wildebras te zijn. Toch verscheen hij alleen op het huwelijk, want enkel getrouwde koppels mochten de kerk en de trouwzaal binnen. Er wordt gespeculeerd dat Pippa en James met deze regel de vriendin van Spencer, model Vogue Williams, wilden weghouden van het feest.

huwelijk pippa

Getty Images

Andere afwezige tijdens de ceremonie was actrice Meghan Markle, de nieuwe vriendin van prins Harry en jou misschien bekend als Rachel Zane uit Suits. Voor haar was nochtans een uitzondering gemaakt, want zij stond wel op de gastenlijst, ook al zijn ze nog lang niet getrouwd. Toch wou het koppel, dat anders op het trouwfeest voor het eerst officieel naar buiten was gekomen, niet de aandacht wegnemen van de bruid en bruidegom. Op de receptie was Meghan wel aanwezig. Prins Harry maakte zelfs een rit van 160 kilometer om haar op te halen. Romantisch!

huwelijk Pippa

Getty Images

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Celebs, Huwelijk, Kate Middleton, Meghan Markle, Pippa Middleton, Prins George, Roger Federer.