Hou je van sci-fi? Dan moet je NU naar Gent!
© FACTS

Hou je van sci-fi? Dan moet je NU naar Gent!

Leestijd: 1 min

Dit weekend is Gent immers the place to be voor al wie houdt van science fiction en fantasy. Flanders Expo wordt namelijk volledig ingepalmd door FACTS, het zesmaandelijkse weekendevent waar je schaamteloos als Belle, Elsa of Cruella De Vil naartoe kan.

Of het erg stylish is om dat ook daadwerkelijk te doen, laten we veiligheidshalve maar even in het midden. Maar feit is wel dat FACTS het go-to event is voor al wie houdt van science fiction en fantasy, of dat nu is op het witte doek, op tv, op het internet of op papier.

Als je gaat, wees dan niet verrast als je plots Darth Vader tegen het al dan niet bevallige lijf loopt, want op FACTS gaan de echte fans van sci-fi en fantasy helemaal los. Kostuums zijn er schering en inslag en ook gevechten met lichtzwaarden behoren er tot de mogelijkheden.

Niet helemaal jouw cup of tea? Oordeel misschien niet te snel, want FACTS is tevens de plaats waar je dit weekend Amanda Tapping (The X-Files, Stargate, Supernatural), Morena Baccarin (Homeland, Firefly, Deadpool), Ben McKenzie (Gotham, The O.C.) en Nathan Fillion (aka Mr Richard Castle) tegen het wel degelijk bevallige lijf kan lopen. Horen we je daar zeggen dat het dan toch misschien de moeite is?

The (slightly clumsy) FACTS Army is ready for you. #FACTSHQ #FACTS2016

Een bericht gedeeld door FACTS (@f actsconvention) op

FACTS gaat door op 1 en 2 april 2017 in Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent, www.facts.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: FACTs, Fantasy, Science fiction, Scifi.