Hou je hoofdhuid gezond met een haarscrub
© Imaxtree

Hou je hoofdhuid gezond met een haarscrub

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

Wordt je haar snel vet of heb je last van roos? Misschien kan een haarscrub soelaas bieden. Ook je hoofdhuid kan immers wat extra verzorging - én een goede schrobbeurt - gebruiken.

/

Net zoals je gelaat, produceert de huid van je kruin talg. Een juiste hoeveelheid zorgt voor een zachte, glanzende haardos maar een ophoping van talg kan ervoor zorgen dat je haar sneller vet wordt, en het kan roos en zelfs haaruitval veroorzaken. Ook restjes haarproducten zoals droogshampoo of spray helpen hier niet bij. Een haarscrub exfolieert de hoofdhuid en gaat op die manier een teveel aan talg en verstopte haarzakjes tegen. Maar hij verwijdert ook restjes product en zorgt voor een schone hoofdhuid. Het resultaat? Een glanzende, volle haardos.

Zo gebruik je het

Een haarscrub gebruik je best om de zeven tot tien wasbeurten. Was je je haar zo’n drie keer per week? Gebruik dan eens in de drie weken een scrub. Zorg ervoor dat je niet overmatig exfolieert, want dat kan de pH-balans van je hoofdhuid verstoren. Kijk bovendien uit naar natuurlijke ingrediënten, die mild zijn voor je haar. Heb je de juiste scrub voor je hoofdhuid gevonden? Breng het product dan zachtjes in cirkelvormige bewegingen aan op je hoofdhuid, zonder hierbij je nagels te gebruiken. Laat het even intrekken – hoe lang precies, lees je in de gebruiksaanwijzing – en spoel voorzichtig af met water.

Shop onze selectie haarscrubs

Meer lezen: 4 beautyproducten die je beter vermijdt, 6 behandelingen om je vagina te verstevigen, Droog en pluizig haar? Kapper verklapt do’s-and-don’ts voor je haarroutine.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Haar, Scrub.