Honger naar iets nieuws? Deze restaurants in Leuven wil je snel ontdekken
© Pers

Honger naar iets nieuws? Deze restaurants in Leuven wil je snel ontdekken

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Leuven staat bij het grote publiek bekend als studentenstad, maar telt ook heel wat gastronomische parels die de moeite zijn om te ontdekken. Hier zijn er alvast drie. 

/

1. Nirvana Kitchen

Chicken Tandoori, tikka masala… Wie een beetje thuis is in de Indiase keuken, kent deze gerechten waarschijnlijk wel. Maar heb je zin om de Indiase keuken eens op een andere manier te leren kennen? Breng dan een bezoekje aan Nirvana Kitchen. Het concept wijkt volledig af van de gebruikelijke clichés van Indiase restaurants. Het menu bestaat uit drie verschillende thali’s (vlees & vis, vegetarisch of vegan), wat – simpel gezegd- een bord vol kleine schoteltjes is met verschillende gerechten.

Nirvana Kitchen is een pareltje in Leuven als je eens uitgebreid culinair verrast wilt worden. Chef Tanima biedt met haar restaurant een authentieke keuken met smaken die perfect uitgebalanceerd zijn.

/

2. Raffat

Raffat is gelegen in het hartje van Leuven, tussen alle studentenbars in. Het is een familiezaak gerund door de neven Usman en Massab en dat voel je duidelijk aan de goede sfeer die er hangt. Met redelijk veel toeters en bellen naast de tafel en onder een hemel van gezellig licht, kan je genieten van gerechten uit de Pakistaanse keuken. Elk worden ze afgewerkt met een Vlaamse ‘touch’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RAFFAT (@raffat.be)

/

3. Bar Jérôme

De Leuvense lunchplek Bar Jerôme is het kleine zusje van traiteurszaak Convento Food. Om de lunch net dat ietsje verfijnder te maken dan normaal, moet je bij Bar Jérôme zijn. Op het menu staat onder andere een salade met traag gegaarde kip of ramen noedels met verse vis. Er is ook voor iedere eter wat wils (vlees, vis en vegetarisch). Een troef van Bar Jérôme is dat het bij mooi weer een ruim terras kan uitzetten, in één van de leukere straten in Leuven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Jérôme (@barjerome_leuven)

Lees ook: De 20 beste terrassen van Vlaanderen en Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Eten, Hotspots, Leuven.