Weekendtip: aftrap internationale tentoonstelling ‘Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam.’
© Pers

Weekendtip: aftrap internationale tentoonstelling ‘Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam.’

Leestijd: 1 min

Dit weekend gaat de internationale expositie Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam van start in Oostende. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos selecteerden maar liefst 73 (inter)nationale kunstenaars die zich lieten inspireren door het vaartuig en de vervoering van kunst. Deze zaterdag wordt de aftrap van de expo gegeven. Letterlijk.

Oostende is de komende zes maanden de bestemming bij uitstek voor kunstliefhebbers. Van 21 oktober tot 15 april volgend jaar ontdek je op verschillende locaties in de badstad kunst uit de expositie Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam. De expositie is de opvolger van De Zee -salut d’honneur Jan Hoet. De stad Oostende wil driejaarlijks een internationale tentoonstelling organiseren, deze editie is de tweede.

Kunstenaar Jan Fabre en Joanna De Vos cureren samen het project en selecteerden 73 nationale en internationale kunstenaars om deel te nemen aan de tentoonstelling. Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam is een tentoonstelling over het vaartuig en over hoe kunst iemand kan vervoeren.

De expositie strekt zich uit over meer dan 20 verschillende locaties in Oostende, waardoor je toegang krijgt tot plaatsen die anders weinig toegankelijk zijn. De tentoonstelling is ook de ideale manier om de stad Oostende te (her)ontdekken. Op het kunstenparcours kan je het werk van artiesten zoals Marina Abramovic, Katie O’Hagan, Bill Viola en Andy Wauman aanschouwen.

Op zaterdag 21 oktober wordt het startschot voor de tentoonstelling gegeven met de performance A beautiful match between artists and curators. De openingsperformance is een heuse voetbalmatch in het stadion van KV Oostende waar kunstenaars en curatoren het tegen elkaar opnemen. Jan Fabre zal zelf ook in een voetbaloutfit op het veld staan.

“De perfecte start van een internationale expo als Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam”, aldus Oostende’s trotse burgemeester Johan Vande Lanotte. “We willen kunst als medium tot communicatie en verbinding vieren. Ik zou iedereen willen uitnodigen om deze match te komen bekijken en deel uit te maken van deze unieke perfomance.” Dus als je nog geen plannen had voor zaterdag, weet je nu waarheen! 

Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam

‘Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam’ loopt van 21 oktober 2017 tot 15 april 2018 in Oostende. De openingsceremonie ‘A beautiful match between artists and curators’ vindt plaats op 21 oktober om 19u30 in de Versluys arena in Oostende, toegang is gratis. Tickets en info: www.hetvlot-oostende.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Expo, Het vlot.Kunst is (niet) eenzaam, Jan Fabre, Oostende.