Hari Nef: het eerste transgendermodel voor L’Oréal
© L'Oréal Paris USA

Hari Nef: het eerste transgendermodel voor L’Oréal

Leestijd: 1 min

De ster van it-girl Hari Nef blijft rijzen. De Amerikaanse actrice, model, schrijfster en trans-rechtenactiviste is net benoemd tot nieuw gezicht van L'Oréal. Nadat Maybelline en het Amerikaanse Cover Girl al mannen opvoerde om hun make-up aan te prijzen, zet L'Oréal nu dus ook de deur open voor transgendermodellen. 

Hari Nef bevindt zich op 24-jarige leeftijd reeds tussen goed gezelschap: ook Blake Lively en Lara Stone maken deel uit van de campagne voor L’Oréals True Match foundation, bij ons bekend onder de naam Accord Parfait.

@lorealmakeup #truematch campaign i hate my voice but i love a nude beat for daytime to night

Een video die is geplaatst door Hari Nef (@harinef) op

Tim Coolican, plaatsvervangend algemeen directeur bij het merk legt uit: “L’Oréal Paris is een merk gedreven door een missie. We willen iedereen in staat stellen zijn schoonheid te claimen. Door de diversiteit en het eigen verhaal van de muzes te benadrukken, willen we ieders natuurlijke schoonheid vieren. Iedereen moet zich goed kunnen voelen in zijn eigen huid.”

Vorig jaar praatte Hari tijdens de conferentie TED #FreeTheFemme over hoe de notie van vrouwelijke esthetiek veel vrouwen, transvrouwen in het bijzonder, uitsluit. Ze moedigde het publiek dan ook aan meer tolerantie te tonen ten opzichte van de vrouwelijkheid van transvrouwen en andere, niet-normatieve uitingen van vrouwelijke esthetiek.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Diversiteit, Genderdysforie, L'Oréal, Transgenderisme.