Hair slugging zou hét geheim zijn tegen droog en pluizig haar
© Imaxtree

Hair slugging zou hét geheim zijn tegen droog en pluizig haar

Leestijd: 1 min

Vorig jaar maakten we kennis met het fenomeen slugging, een Koreaanse huidverzorgingstrend die inhoudt dat je je gezicht 's nachts insmeert met vaseline om uitdroging van de opperhuid tegen te gaan. Maar wist je dat je haren ook baat hebben bij zo'n intensieve beautybehandeling? Maak kennis met hair slugging. 

/

Last van droge haarpunten of pluizig haar? Dan kunnen je lokken wel wat extra liefde gebruiken. Een goede shampoo en conditioner zijn echter niet genoeg, als we TikTok mogen geloven. Momenteel is het filmpjesplatform namelijk helemaal in de ban van hair slugging.

Wat is slugging?

Slugging komt overgevlogen uit Korea, is een hype in Azië en wordt nu ook hier steeds populairder. De naam komt van het woord slug, dat naaktslak betekent. Het staat voor je gezicht ’s nachts insmeren met vaseline om uitdroging van de opperhuid tegen te gaan. Dit creëert een beschermlaag waardoor geen water ontsnapt door de lipidenbarrière en je huid beter gehydrateerd blijft.

Bovendien helpt het ook de effecten van de vooraf aangebrachte producten te versterken. Naast een gevoede huid, zou het ook een heerlijke natuurlijke glow opleveren.

Lees ook: Eerste hulp bij droog haar.

/

Hair slugging

De naam zegt het eigenlijk al: hair slugging werkt in principe hetzelfde als de skincare variant. Voordat je je haar gaat wassen, breng je voedende producten aan op je lokken. Denk hierbij aan haarolie, een leave-in conditioner of een bonding treatment. Deze producten laat je een paar uur intrekken (of je gaat ermee slapen), voordat je je haar gaat wassen. Het resultaat? Als we menig TikTokker mogen geloven een shiny, gezonde coupe zonder gebroken haarpunten.

https://www.tiktok.com/@moniquemrapier/video/7066117462411988271

In bovenstaande video is te zien hoe TikTok-gebruiker Monique M Rapier een haarolie aanbrengt op haar lokken voordat ze naar bed gaat. Om ervoor te zorgen dat de olie goed kan intrekken, doet ze haar haren in een soort sok, die ze vervolgens vastmaakt met een scrunchie. ’s Ochtends spoelt ze de haarolie uit en wast ze haar lokken zoals ze dat normaal ook doet. En wij moeten toegeven: haar coupe ziet er fantastisch uit.

Niet voor iedereen geschikt

Maar wie heeft het meeste baat bij de hair slugging methode? Enkel diegenen met ongelooflijk droog, pluizig haar dat dringend nood heeft aan hydratatie zullen het meest genieten van deze techniek. Voor alle anderen zal het overdadig gebruik van haarolie hun lokken waarschijnlijk verzwaren met onnodige build-up.

Als je tot die laatste groep behoort en je haar toch een oppepper kan gebruiken, kies dan voor een minder strak wasschema (niet meer dan drie keer per week) en gebruik één keer per week een haarmasker of -behandeling.

Lees ook: Hoe grijs haar een teken van empowerment werd.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Beschadigd haar, Haar olie, Koreaanse beauty, Slugging.