Gin Fizz
Nodig: Old fashioned of longdrinkglas • Shaker • Strainer • 5 cl Tanqueray Rangpur (of een andere gin) • 3 cl soda of bruiswater • 3 cl citroensap • 3 cl simple syrup (1 deel suiker op 1 deel water) • ijsblokjes
Schenk de gin in de shaker, samen met het citroensap en de simple syrup.
Shake 15 seconden met het ijs.
Double strain* in het glas. Top af met 3 cl soda en zet een citroenpartje en een muntblaadje op de rand als garnering.
Aviation
Nodig: Coupette glas • Shaker • Strainer • Zeefje • Maatbeker • 4 cl Tanqueray Nr.10 (of een andere gin) • 1 cl Luxardo Maraschino • 1 cl Créme de Violette • 1 cl simple syrup (1 deel suiker op 1 deel water) • 3 cl citroensap • ijsblokjes
Koel het glas. Schenk de gin in de shaker samen met het citroensap, de Luxardo Maraschino, Créme de Violette en simple syrup. Vul de shaker ¾ met ijs en shake 15 seconden (voor 60% verwatering en 0°C). Double strain* in het gekoeld glas en sprankel met een zest van citroen over de cocktail. Werk af met een Maraschinokers en citroenzest op een prikker.
*Double strain = twee keer door een fijne zeef gieten