Getest: 3 x mascara voor extra lange wimpers
© Getty Images

Getest: 3 x mascara voor extra lange wimpers

Door Charlotte Deprez & Aurélie Boffé
Leestijd: 2 min

"Hé, draag jij valse wimpers?" Wie krijgt er nu niet graag zo'n complimentje? Wij testten drie valse wimper-effect mascara's, en dit is wat we ervan vinden.

Eerst en vooral, enkele gouden tips voor het optimaal aanbrengen van mascara:

 • De zigzagtechniek: Om klonters te vermijden en de wimpers te verlengen moet je zo dicht mogelijk bij de wortel beginnen en in een zigzagbeweging naar boven borstelen.

 • Op en neer-beweging van het borsteltje in de tube: Om de levensduur van je mascara’s te verlengen en hun textuur intact te houden, moet je voorkomen dat je te veel lucht in de tube pompt. Wanneer je je mascara opendoet, draai je hem beter los, totdat het borsteltje volledig uit de tube is. Ook wanneer je je mascara sluit vermijd je best het borsteltje met een rechte beweging in de tube te duwen, waardoor er lucht naar binnen wordt gedrukt.

 

Lees ook: Eyeliner voor dummies: wat, waar en hoe?

/

 

Black Ecstasy van Armani

Beschrijving: Deze mascara zonder parabenen belooft volle, compacte en vooral langwerpige wimpers.

Positief:

 • Geen klonters: Het borsteltje is niet te breed, waardoor je de mascara gemakkelijk aan de basis van je wimpers kan aanbrengen, en de textuur zorgt ervoor dat de wimpers niet samenklonteren.
 • Langere wimpers: Je wimpers zijn duidelijk langer, zonder dat er te veel product aan de uiteindes blijft hangen. Het eindresultaat is intens, maar geeft een natuurlijke look.
 • Lange levensduur: Deze mascara droogt niet uit in zijn tube, waardoor hij langer meegaat dan de gemiddelde mascara (hij is nu al zes maanden oud, en wordt dagelijks gebruikt). De prijs van dit product is dus helemaal goedgemaakt door zijn uitstekende levensduur.

Negatief:

 • Kan op het einde van de dag wat verschilferen.

Armani Black Ecstasy Mascara, 36€, hier verkrijgbaar.

 

Lees ook: Givenchy brengt revolutionaire nieuwe mascara op de markt

 

/

 

Diorshow Pump’n’Volume Waterproof van Dior

Beschrijving: Deze waterdichte variant van de klassieke Pump’n’Volume garandeert een intens resultaat dankzij een hogere dosis aan was dan in andere waterdichte Dior mascara’s.

Positief:

 •  Waterproof: Deze mascara heeft een hele dag en een emotionele avond op een bruiloft overleefd (er zijn tranen gevloeid), en hij zou waarschijnlijk nog een nachtje meer hebben aangekund als we ’s avonds onze make-up niet hadden verwijderd. Een topper!
 • Makkelijk te verwijderen: Ondanks zijn waterproof formule is deze mascara makkelijk te verwijderen met een remover op basis van olie.
 • Duurzaam: Je hoeft maar één keer over je wimpers te gaan om voldoende product aan te brengen. Als je wimpers klonteren of samenplakken haal je ze moeiteloos uit elkaar zonder opnieuw met het borsteltje in de tube te gaan.

Negatief:

 • De ‘squeezable’ tube: Dit is meer een opmerking dan een nadeel. De flexibele tube kan een paar keer ingedrukt worden om de mascara te versoepelen en er zo voor te zorgen dat het product beter op de borstel terechtkomt, maar eerlijk gezegd wordt deze functie amper gebruikt.

https://www.instagram.com/p/BiHeE9rgsHC/

Diorshow Pump’n’Volume Waterproof Mascara, 36,84€ klassieke of waterproof versie hier verkrijgbaar

 

Lees ook: Ogen als Bella Hadid met de Dior Pump’N’Volume mascara

/

 

Monsieur Big van Lancôme

Beschrijving: Monsieur Big beweert dat je alle andere mascara’s achterwege zal laten wanneer je deze formule probeert die jouw wimpers intens zwart, en tot 12 keer voller maakt dan zonder mascara.

Positief:

 • Waw-effect: Je hebt big, en je hebt BIG. Deze mascara maakt je wimpers langer, voller, zwarter én geeft je meer volume, all in one.
 • Blijft goed zitten: Monsieur Big kan zonder probleem tegen de zomerse hittegolven of een sweaty sportsessie. Niets op aan te merken!

Negatief:

 • Trop is teveel: Opgelet, er kan snel te veel product op het borsteltje terecht komen, waardoor het aanbrengen op je wimpers ingewikkeld wordt. Veeg het borsteltje eerst eens tegen de rand om het overtollige product te verwijderen, and you’re ready to go! 

https://www.instagram.com/p/BhHfVPvnmgy/

Monsieur Big Lancôme Mascara, 28€, hier verkrijgbaar.

 

Lees ook: De mooiste make-up van Tomorrowland

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Getest, Make-up, Mascara.