Eyeliner voor dummies: wat, waar en hoe?
© ImaxTree

Eyeliner voor dummies: wat, waar en hoe?

Door Nora Antonissen & Alice Barbieux
Leestijd: 1 min

Met eyeliner kan je jouw blik in enkele seconden volledig transformeren. Maar het is niet gemakkelijk om met dit complexe product aan de slag te gaan. Tips voor de perfecte "wing" vind je hier.

Eyeliner is zonder twijfel een van de moeilijkste handelingen in het make-up métier. Het vergt heel veel geduld en het kan maanden duren voor je het volledig onder de knie hebt. Met deze handige trucjes lukt het je vast in sneltempo.

Eyeliner in drie eenvoudige stappen

  1. Begin met het tekenen van een lijntje op je bovenste ooglid, evenwijdig met de lijn van je wimpers. Werk altijd vanuit de binnenhoek van het oog naar de buitenste hoek. Teken het lijntje zo dicht mogelijk bij je wimpers.
  2.  Teken vervolgens een kleine schuine lijn volgens de curve van de vorm van jouw oog. Begin vanuit de buitenste ooghoek.
  3. Maak je wing af door het einde te verbinden aan het midden van je oog, en deze vorm dan in te kleuren. Vergeet zeker niet om genoeg mascara aan te brengen.

Trek je ooglid zeker niet te strak. Het lijkt misschien gemakkelijker om je lijntje aan te brengen, maar het kan de lijn volledig vervormen. Aarzel zeker niet om een wattenstaafje, met een beetje make-up remover op, te gebruiken om foutjes te corrigeren.

 

 

Als beginner is het best om een poeder of een potlood te gebruiken. Als je al wat gevorderd bent en je weet hoe je een lijntje moet tekenen zonder te knoeien, dan is een liquid eyeliner iets voor jou.

Tegenwoordig vind je ook gekleurde liners voor het lente- en zomerseizoen. Aarzel dus zeker niet om eens out of the box te denken en speciale kleurtjes te gebruiken.

 

Onze keuze

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Lippenstift: welke kleur voor welk huidtype?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beautytips, Eyeliner, Make-up.