George Michael in 5 modestatements
© Pers

George Michael in 5 modestatements

Leestijd: 1 min

George Michael is niet meer. De iconische zanger van o.a. Wake Me Up Before You Go-Go, Faith en Outside overleed gisteren, op Kerstdag, op 53-jarige leeftijd in zijn huis aan hartfalen. Over zijn decennialange carrière en zijn soms losbandige levensstijl is al veel inkt gevloeid. We namen daarom zijn 5 beste modestatements onder de loep. 

Kruisje in het oor

Hoewel de levensstijl van George Michael niet bepaald als katholiek te omschreven viel, was de zanger in de late jaren 80 onafscheidelijk van zijn oversized kruisoorbel. Slechts in één oor, zoals dat in de jaren 80 hoorde. Het ironisch statement ging gepaard met het nummer ‘Faith’ waarin hij zijn redelijk onzedelijke gedachten tot uiting brengt.

Another one… #GeorgesMichael #RIP #MusicalFather #Love

Een foto die is geplaatst door D E B B I E S P A R R O W (@debbiesparrow) op

Opgerolde mouwen

Het is 1984 wanneer Wham! de hitlijsten bestormt met Wake Me Up Before You Go-Go. De videoclip staat bol van de heerlijke en de heerlijk foute 80s looks: hotpants, bol geföhnde pony’s, fluoriscerende vingerloze handschoentjes (?!) en oversized t-shirts met opgerolde mouwen. Onderstaand t-shirt zien wij onszelf vandaag opnieuw dragen.

De James Dean-look

Het witte t-shirt, de blauwe Levi’s 501 en de lederen perfecto met geaccentueerde schouders. George Michael droeg de geüpdatete versie van de James Dean-look en maakte hem eigen.

De blazer

De tailoring van de jaren 80 stond volledig in teken van de power shoulders. Rechte, lange blazers, vaak in kleur of met grafische print, maakten een belangrijk deel uit van de garderobe van de zanger. Het hemd eronder, bewees George wel eens tijdens zijn optredens, was louter optioneel. De immer perfect gebronsde bast was een prima basis voor zijn podiumoutfits.

De zonnebril

De zonnebril was George’s geliefkoosd accessoire. De gespiegelde Ray Ban Aviator eind jaren 80 maakte geleidelijk plaats voor gekleurde lenzen in blauw of roze (geïnspireerd door goede vriend Elton John?), om nadien verder te evolueren naar de sportieve montuurtjes begin 2000. Tevens het tijdperk wanneer de blonde mèches uitgegroeid bleken.

It was the last Christmas #rip #georgesmichael #wham #music

Een foto die is geplaatst door Grand Hotel du Hohwald (@grand_hotel_du_hohwald_) op

Bron: marieclaire.fr

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: George Michael, Jaren 80.