De eerste geconcentreerde shampoo is een feit
©

De eerste geconcentreerde shampoo is een feit

Leestijd: 1 min

Eén druppel van deze geconcentreerde shampoo volstaat om je haar te wassen. En deze druppels zijn niet alleen goed voor je haar maar ook voor het milieu: de shampoo bevat immers 39% minder plastic, 98% natuurlijke ingrediënten en zit in een flacon die 100% recycleerbaar is.

In 2009 lanceerde Yves Rocher het eerste product van de I Love My Planet lijn, een glansshampoo. Vorig jaar kwam daar een vervolg op met een gamma geconcentreerde douchegels. De kleine flesjes van 100 ml zijn in staat om 40 wasbeurten mee te gaan. Omdat we de gewoonte hebben vrij kwistig om te springen met zeep, is er gelukkig een doseerdop voorzien.

De fles bevat voor de helft minder plastic en is gemaakt met minder broeikasgassen. Die milieuvriendelijke aanpak viel duidelijk in de smaak. In slechts zes maanden tijd gingen er 1,5 miljoen flesjes over de toonbank. Al heeft Yves Rocher dat uiteraard ook aan de aangename textuur van de shampoo te danken.

En nu is het de beurt aan het milieuvriendelijke, geconcentreerde broertje: de geconcentreerde shampoo. Verwacht je aan een milde, natuurlijke wasgel, geschikt voor alle haartypes, die je haar zacht maakt en het een stralende glans bezorgt.

De shampoo heeft een lekkere citrusgeur door het citroenextract dat erin zit (waarvan de verkwikkende werking goed van pas komt in de ochtend). Ook extra plantaardige vitamines werden toegevoegd.

geconcentreerde shampoo

I Love My Planet, geconcentreerde shampoo, € 3,95, Yves Rocher.

Meer lezen over dit thema? Check dan ook Mei Plasticvrij: één maand minder plastic verpakkingen en Beautyproducten worden steeds milieuvriendelijker.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Ecologisch, Geconcentreerde shampoo, Haar, Milieubewust, Yves Rocher.